Dve nagrade za Jovićev "Fauntom"

Animirani film novosadskog režisera Miroslava Jovića "Fauntom" osvojio je u protekla tri meseca dve nagrade, na festivalima u Srbiji i u Bosni.

Animirani film novosadskog režisera Miroslava Jovića "Fauntom" osvojio je u protekla tri meseca dve nagrade, na festivalima u Srbiji i u Bosni.

Na festivalu "Silafest" na Srebrnom jezeru proglašen je za najbolji srpski ekološki film, dok je na Festivalu ekološkog i turističkog filma na Jahorini dobio specijalnu nagradu za kratki animirani film.

"Fauntom" je priča o transformaciji savesnog građanina u surovog serijskog ubicu i prikazana je na preko 10 festivala u Italiji, Grčkoj, Rusiji, Finskoj, Rumuniji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj... Realizaciju filma je pomogao Pokrajinski sekretarijat za kullturu, dok produkciju potpisuje studio "Vilenjak".

Jović trenutno snima dokumentarno-igrani filma "Brda imaju oči, ravnica ima dušu" o novosadskom pankburaškom bendu "Zbogom Brus Li" čija se premijera očekuje sledeće godine. (S.K.)

  • NS

    27.10.2011 08:02
    Izasao je! Cestitatam animatorki!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti