Nova prevara investitora: Prodao njivu i propao u zemlju

Novosađanin Zlatko Ambrišak još jedan je u nizu građana koji su debelo oštećeni od strane investitora-prevaranata.

Novosađanin Zlatko Ambrišak još jedan je u nizu građana koji su debelo oštećeni od strane investitora-prevaranata.

Njegovu njivu od 8500 kvadratnih metara kupio je izvesni investitor Sava Babić posredstvom agencije "Kvart nekretnine", da bi nakon toga rasprodao Ambrišakovu njivu i propao u zemlju. Kako za 021 kaže oštećeni sugrađanin, Babić mu je obećao četiri stana ukupne veličine 200 kvadrata u zamenu za njivu na Mišeluku.

"Nakon što nisam uspeo da dedovinu prodam za keš, javila mi se agencija "Kvart" sa predlogom da pronađu nekog ko bi to kupio u zamenu za nekretnine. Pošto sam želeo deci da obezbedim stanove, pristao sam na ponudu Save Babića, koga je u međuvremenu agencija pronašla kao zainteresovanog za kupovinu. Tada smo potpisali dokument u kom on garantuje da će mi prepisati četiri stana", kaže ovaj Novosađanin.

Ambrišak tvrdi da je prevarant odmah nakon potpisivanja ugovora isključio telefon. Prema njegovim rečima, tada je saznao da je Babić celu njegovu njivu prodao svojim saradnicima kojima je dugovao pare. "Od avgusta Babić je prestao da se javlja na telefon i nigde nismo mogli da ga nađemo. Tada sam kontaktirao advokata, koji mi je saopštio da je prevarant prodao moju zemlju nekim svojim poslovnim partnerima, izmirivši svoje obaveze prema njima mojom zemljom", navodi Ambrišak.

Agencija koja je posredovala bez komentara

Ceo slučaj je završio na sudu, protiv Babića je pokrenuta i krivična prijava, međutim, investitor se nije pojavljivao na ročištima. Jedino što je Ambrišak imao od celog suđenja je što su mu naplaćene sudske takse u vrednosti od 1500 evra, a od svoje dedovine verovatno neće videti ni grumen zemlje.

"Na kraju, imam osećaj da će svi dobro proći osim nas koji smo oštećeni. Lepo će se opariti i sud i advokati, dok će prevarant verovatno dobiti neku uslovnu kaznu, ako ga uopšte pronađu. Jedino ja neću više videti svoju njivu", očajan je Ambrišak. (M.Sovilj)

  • @Sava Babic

    07.11.2011 21:05
    Ako je komentar zaista ostavio Sava Babić, najlepše ga molim da bar Redakciji Radija 021 ostavi broj telefona kako bismo mogli da dođemo do njega i pitamo ga za svoje pare i stanove, a radi se o nekoliko desetina ljudi. Zašto svakodnevno menja brojeve telefona? Ko ga štiti u Tužilaštvu? Zašto nikada nije bio u istražnom zatvoru i pored tolikih malverzacija za koje policija zna, već iz Tužilaštva uvek stigne intervencija da ga puste da se brani sa slobode? A imena oštećenih dobro znaju i Sava i policija i sud!
  • sava babic

    07.11.2011 20:15
    sava
    bilo bi dobro kada bi svako ko napise komentar ostavio ime i prezime. Ja sam se pojavljivao na rocistima i to je zavrseno. Licno Sava Babic
  • znalac

    02.11.2011 13:42
    konktertno
    Kakve veze ima agencija za nekretnine zato sto je neko prevaren, svi znaju da agencija ne overava dokumente i ne pravi ugovore....za to treba pitati advokate i ostale

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti