Počela vakcinacija protiv gripa

U ambulantama Doma zdravlja "Novi Sad" danas je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa.

U ambulantama Doma zdravlja "Novi Sad" danas je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa. Dom zdravlja je dobio 14.500 vakcina kompanije "Sanofi Aventis", koju je kao dobavljača nakon tendera izabralo Ministarstvo zdravlja Srbije.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa se posebno preporučuje osobama starijim od 65 godina, obolelima od kardiovaskularnih oboljenja, dijabetičarima, obolelima od hronične upale bubrega i respiratornih organa, osobama oslabljenog imuniteta i drugim.

Vakcinacija se takođe preporučuje osobama izloženim povećanom riziku od infekcije, odnosno, zaposlenima u javnim službama - zdravstvu, školstvu, policiji, vojsci, organima upravljanja, novinarima, zaposlenima u javnom prevozu. Vakcinu mogu da prime deca starija od šest godina, koja nisu prethodno bila vakcinisana protiv influence, ali u dve doze.

Građani pre vakcinacije treba da se jave svom izabranom lekaru, jer ne bi trebalo da je dobiju oni koji imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje. Vakcina je besplatna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti