021 saznaje: Holandija moli za FK Ajaks sa Sajmišta

Ambasador Holandije u Srbiji Loran Stokvis poslao je preporuku gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću da pomogne fudbalskom klubu "Ajaks" sa Sajmišta da nastavi sa radom, saznaje Novosadski informativni portal.

Ambasador Holandije u Srbiji Loran Stokvis poslao je preporuku gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću da pomogne fudbalskom klubu "Ajaks" sa Sajmišta da nastavi sa radom, saznaje Novosadski informativni portal.

Stokvis smatra da je ovaj klub kroz 10 godina postojanja promovisao sportske vrednosti radeći sa manjinama i socijalno ugroženom decom, i da je kao takav zaslužilo da Grad pronađe rešenje za finansijske probleme Ajaksa. Prema njegovom mišljenju, Ajaks sa Sajmišta je, pored dugogodišnjeg kapitena slavnog istoimenog kluba iz Amsterdama i počasnog predsednika novosadske verzije "kopljanika" Velibora Vasovića, svojevrsna spona između Novog Sada i Holandije.

Stokvis napominje će da njegova zemlja nastaviti da promoviše Novi Sad i Pokrajinu kao pogodne lokacije za sve vrste investicija, uključujući i sportske, u čemu je postojanje ovakve specifične fudbalske škole od velikog značaja. Apel Holanđana prosleđen je i predsedniku Skupštine grada Aleksandru Jovanoviću, članu Gradskog veća za sport Aleksandru Kraviću i pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu Modestu Duliću.

Podsetimo, Ajaks je sa Sajmišta iseljen zbog duga od 800.000 dinara, koliko od njih potražuje Spens. Od svih klubova koji ukupno ovom preduzeću duguju skoro 250.000 evra, deblji kraj je izvukao jedino FK Ajaks, koji je iseljen sa Sajmišta.(M.S.)

  • MOLOS

    01.11.2011 17:49
    SPENS OTERAO DECU I ZAMENJUJE TEZE
    SPENS JE OTERAO DECU I SAD ZAMENJUJE TEZE I DEZIFORMISU JAVNOST,DA BI OPRALI SAVEST.AJAKS JE IMAO I SELEKCIJU DECE ZA OPETENE U RAZVOJU KOJI SU ISTO BESPLATNO VEZBALI,ALI JE SPENS SAMO TUZIO AJAKS,KOJI NIJE BAS DA NIJE PLACAO.POSTOJE RACUNI O SVEMU TOME,ALI SPENS SAD RADI ZA BATU KAN KANA I NJEGOVU KAMARILU.
  • Neko sa Spensa

    01.11.2011 06:27
    Kakvi ste vi to ljudi??????
    Pre neki dan je ovde sve vrcalo od prepucavanja u vezi Spensovog duga, Toplani...Manje vise listom ste bili da se dugovi moraju platiti, da nema oprastanja, poklanjanja, pa makar to bilo i za dobrobit sporta....
    Danas, pa danas se manje vise zaplakase @Stari novosadjanin, Ilija Tojagic, roditelji iz Ajaksa i sl.zamislite zbog tricavih 800.000 Ajaks iseljen sa Sajmista!!!!!!!
    Molicu lepo, da li je cuveni Svetozar Cica znao za elemente ugovora?Da li je racune platio?I sta sada?
    Decu treba vratiti i na Sajmiste i da Spens oprosti dugove Ajaksu, a ja cu koliko sutra, kada budem krenuo na posao poneti koju hiljadarku da uplatim u kasu svoje firme, da bi ova platila potrazivanja Vodovoda, Cistoce i ostalih.
    I kako ste samo ironicni i cinicni kada vam se kaze da je Spens, najveci donator sporta u N.Sadu....
    Zao mi je sto se prelama preko dece, ali i ta deca imaju roditelje, pa neka se zamisle.
  • miljan

    31.10.2011 22:32
    spašavaj
    spašavaj jkp stan spašavaj ajaks pa udri po privatnicima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti