"Okupiraj Novi Sad" u subotu

Građani okupljeni oko inicijative "Okupiraj Novi Sad" protestovaće u subotu u 15h na Trgu slobode.

Građani okupljeni oko inicijative "Okupiraj Novi Sad" protestovaće u subotu u 15h na Trgu slobode.

"Ogorčeni" poručuju svim Novosađanima da se sloboda ne dobija, već se stiče i pozivaju sve kojima nije dobro i udobno u postojećem sistemu da im se pridruže na Trgu. Kako piše na fejsbuk stranici ovog narodnog pokreta, oni koji ne preduzmu ništa za svoj status, ništa neće ni dobiti.

"Oni koji misle da je ovo uzaludno, da nas je premalo, da ih je sramota da nose transparente, neka sede kući u toplom i neka gledaju svoju omiljenu seriju, slušaju muziku, piju kafu i šta god što podrazumeva udoban život, ali da se više nikad ne pobune ili požale na korupciju, na loš sistem upravljanja i rešavanja društvenih problema, na skupe stvari i na sve ostalo što ugrožava mogućnost za još veću udobnost subotnjeg dana. Sloboda se ne dobija ona se stiče", stoji u saopštenju "Ogorčenih".

Novi Sad je samo jedan u nizu gradova koji su se uključili u globalnu akciju protiv kapitalizma, koja se od svog nastanka u Njujorku proširila na oko 80 država, uključujući vojvođansku prestonicu i Beograd. Prvi protest u Novom Sadu održan je 15. oktobra i tada se okupilo 30-40 osoba, a zainteresovanost se širi preko društvenih mreža. "Okupiraj" je grupa bez vođstva ili lidera i funkcioniše kao katalizator besa među građanstvom. (M.S.)

  • Filozof

    30.10.2011 17:12
    Komentar
    Neki novi klinci! Neki novi klinci! Neki novi klinci! E, jadna moja deco!!! Citam ovo i place mi se. Ocigledno niko nista ne uspe nauciti iz onog sto je vec vidjeno!
  • The Wise Owl

    30.10.2011 13:10
    The Wise Owl

    The wise old owl
    Sat in an oak.
    The more he saw,
    The less he spoke.
    The less he spoke,
    The more he heard.
    Why can't we be like
    That wise old bird?
  • Shin Sekai

    30.10.2011 08:57
    Ko shvati ovo, shvata sustinu akcije.
    Remember, remember, the Fifth of November, the Gunpowder Treason and Plot. I know of no reason why the Gunpowder Treason should ever be forgot...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti