FOTO: Maskenbal za Noć veštica u Radio kafeu

Iako se u Srbiji Noć veštica ne slavi na onaj način kako se to radi u nekim zapadnim zemljama,  sa prikupljanjem slatkiša i rezanjem bundeva, stanovnici naše zemlje koriste priliku da se 31. oktobra preobuku u svoju omiljenu masku i ponašaju kako žele bez blama i srama. Novosađani nisu izuzetak.
Iako se u Srbiji Noć veštica ne slavi na onaj način kako se to radi u nekim zapadnim zemljama,  sa prikupljanjem slatkiša i rezanjem bundeva, stanovnici naše zemlje koriste priliku da se 31. oktobra preobuku u svoju omiljenu masku i ponašaju kako žele bez blama i srama. Novosađani nisu izuzetak.

Noć veštica je savršena prilika da budete bilo ko i bilo šta, bez straha da će vas ljudi čudno gledati i upirati prstom. Neki imaju jedan kostim koji oblače iz godine u godinu, neki se  mesecima pripremaju praveći novu masku, a oni koji imaju novca ili nemaju vremena, kupe ili iznajme kostim neposredno pred žurku.

Srpsko narodno pozorište ove godine iznajmljuje kostime samo pravnim licima, odnosno firmama. Srbijanka Savić iz marketinga SNP-a kaže da je razlog to što su maske prethodnih godina bile oštećene ili nisu vraćene uopšte. "Kostimi se kod nas iznajmljuju na dan, klasičan kostim košta 1500, a stilski 2000 dinara. Iznajmljujemo kostime koji ne igraju u našim tekućim predstavama, već samo iz onih predstava koje su skinute sa repertoara. Rekvizite i scenografiju ne iznajmljujemo", kaže Savićeva i dodaje da SNP raspolaže sa više hiljada kostima.

Ako ipak nemate firmu, želite da imate svoju masku, a mrzi vas da pravite, prodavnica u Pariskom magazinu prodaje kostime za decu i odrasle, a na internetu takođe možete pronaći srpske sajtove preko kojih možete naručiti kostim kako za ovu, tako i za druge prilike.

Gde otići?

Ulica Laze Telečkog i drugi kafići po centru grada su žiža dešavanja skoro svakog vikenda, pa ni ovaj nije izuzetak. Žurke su organizuju različitim danima vikenda, pa ako želite na više maskenbala, ili da isprobate više maski, imate priliku za to.

Opet, ako želite zagarantovan provod, a ne želite da platite upad, izvisite za mesto i cupkate na hladnoći čekajući da vas obezbeđenje pusti unutra, maskenbal u Radio kafeu je pravo mesto za vas. U subotu, 29. oktobra organizatori Cope i Pako potrudiće se da nadmaše uspeh prošlogodišnje žurke, za koju kažu da je prošla fenomenalno.

Makenbal u Radio kafeu počinje između 21 i 22 časa, a kostim je obavezan. Ako se potrudite, i vaša maska bude najbolja, čeka vas doručak sa organizatorima, a u najgorem slučaju, lud provod.

 

  • Vlada

    02.11.2011 19:39
    Ala vi verski zaluđenici lepo lažete sebe... Pa bole ove ljude dupe za verske praznike, i vaše, i katoličke, i subotarske. Njima je bitno da se dobro zezaju, a vi slavite svoje slave i krstite se preko tanjira sa prasetinom, samo nemojte tripovati da je to svima nešto važno.
  • Сремац

    31.10.2011 19:53
    СРЕЋАН ПРАЗНИК
    Свим православним верницима честитам празник Св.ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ.Св.Петре моли Бога за нас грешне и сачувај нашу заблуделу браћу.
  • свети лука

    31.10.2011 08:17
    Срећна слава свима који данас прослављају црпску славу - Светог Луку!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti