10 godina pregovora bolji od sekunde rata

Deset godina pregovora su bolji od sekunde rata, a mir je naša zajednička sudbina - osnovne su poruke sastanka Mirovne koalicije ratnih veterana zapadnog Balkana, održanog danas u Novom Sadu.

Deset godina pregovora su bolji od sekunde rata, a mir je naša zajednička sudbina - osnovne su poruke sastanka Mirovne koalicije ratnih veterana zapadnog Balkana, održanog danas u Novom Sadu.

Na skupu, posvećenom saradnji ratnih veterana u regionu radi izgradnje i učvršćenja mira, učestvovali su predstavnici srodnih udruženja iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. "Mirovna koalicija ratnih veterana zapadnog Balkana je osnovana juna ove godine u Šamcu, za sada ima tri punopravne i više organizacija koje su voljne da zajedničkom akcijom doprinesemo miru na prostoru nekada zajedničke države, ali i pomognemo svojim članovima da reše neke egzistencijalne probleme", izjavio je predsednik Upravnog odbora Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije Željko Vukelić.

Prema njegovim rečima naredni zadatak Koalicije će biti da, prigodnim sastancima na različitim lokacijama, privole udruženja ratnih veterana da se masovnije uključe u ostvarivanje ideje mira, da se oslobode predrasuda, potisnu neprijatnu prošlost i okrenu budućnosti. "U našoj akciji nema ničeg političkog, već čisto ljudskog, jer smo uvereni da su svi ljudi jednaki, bez obzira na naciju i veru, a zločinci imaju ime i prezime", dodao je Vukelić.

  • 30.10.2011 18:24
    Tacno je da je bolje pregovarati nego ratovati, samo 10 godina pregovarati zar i to nije mnogo
    nego lepo vlast da prihvati cinjenicno staanje, pa da mi krenemo vec jednom da radimo i stvaramo

    sada je svaki treci maladji od 30 god nezaposlen, a ako ovako se naastavi bit ce svaki treci zaposlen,
    vlast i o tome treba da vodi racuna, jer u Srbiji ce ostati samo politicari i vlast
  • 30.10.2011 17:08
    Bravo!
  • Lala

    30.10.2011 10:49
    kako..
    to objasniti raznim balvanima, neradnicima, ratnohuskacima, patriJotama???????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti