Prvi podaci sa kamera na raskrsnicama u Novom Sadu: Najviše prekršaja u Temerinskoj i Partizanskoj

Kamere za video nadzor su zabeležile najveći broj prekoračenja brzine kretanja i prolazaka kroz crveno svetlo na semaforu na raskrsnici Temerinske i Partizanske ulice.
Prvi podaci sa kamera na raskrsnicama u Novom Sadu: Najviše prekršaja u Temerinskoj i Partizanskoj
Foto: 021.rs
Strukovno udruženje policije je preko Zahteva za pristup informaciji od javnog značaja došlo do podataka Saobraćajne policije u Novom Sadu o broju evidentiranih prekršaja na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kao i Temerinske i Partizanske ulice u periodu od 1. januara do 1. marta.
Video nadzor je evidentirao 152 prolazaka kroz crveno svetlo na uglu Temerinske i Partizanske ulice, kao i 322 prekoračenja brzine kretanja.
S druge strane, kamere za video nadzor su zabeležile čak 118 prekršaja nepropisnog prestrojavanja na raskrsnici kod Promenade, dok je kod Partizanske i Temerinske ustanovljeno samo šest ovakvih prestupa.
 
Na raskrsnici kod Promenade je evidentiran manji broj prekršaja prekoračenja brzine (119 prestupa), dok je uočeno 95 prekršaja prolazaka kroz crveno svetlo u odnosu na drugu raskrsnicu koja je pod video-nadzorom.
 
Kamere rade po principu automatskog prepoznavanja registarskih tablica i detekcije saobraćajnih prekršaja.
 
Kako je ranije 021.rs pisao, fokus je na prevenciji prekoračenja brzine i prelaska na crveno svetlo.
 
Sistem je u mogućnosti da snimi apsolutno svako vozilo, bez mogućnosti zaklanjanja u saobraćajnim trakama.
  • Stojdza

    17.09.2023 19:53
    Sve bi to bilo okej da ne snimaju kamere u pola 5 ujutru brzinu kad nema zive duse...
  • suminonA

    20.03.2023 11:53
    Ne znam zbog čega su komentari toliko frapirani i u fazonu "eto dokaza da su vozači stoka".
    Prema tekstu ovo nisu dnevni brojevi nego UKUPNI za period od 60 dana.
    S obzirom da su u pitanju najprometnije raskrsnice, sa desetinama hiljada vozila dnevno, onda je ovaj broj prekršaja smešno mali.
    Ispada da dnevno bude 2-3 prolaska na crveno (većinom verovatno „diskutabilnih“) i 4-5 prekoračenja brzine na dan?! Kod Promenade - dva nepropisna prestrojavanja na dan, sa sivm onim radovima u okolini??? Šalite se!
    Po ovome saobraćaj u Novom Sadu stvarno funkcioniše kao u toj čuvenoj Švajcarskoj ili ovaj sistem nadzora baš ne radi kako treba.

    P.S. Ok, i tih par stotina evidentiranih prekršaja je nešto - ali da se ne lažemo, svi znamo kakav je saobraćaju u našem gradu.
  • Bambi

    19.03.2023 08:24
    Policija
    Sve bi bilo u redu samo da kursisti tkz. "Policajci" rada svoj posao a ne da "vise po kafanama i burekđinicama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".