Projekti "Vodovoda" na čekanju

Iako je bilo najave da će "Vodovod" ove godine povući prvu tranšu od milion evra kredita od  Evropske investicione banke za realizaciju nekoliko kapitalnih projekata u Gradu, član Gradskog veća za finansije Živko Makarić kaže da se na taj novac može računati tek od 2012. godine.
Iako je bilo najave da će "Vodovod" ove godine povući prvu tranšu od milion evra kredita od  Evropske investicione banke, za realizaciju nekoliko kapitalnih projekata u Gradu član Gradskog veća za finansije Živko Makarić kaže da se na taj novac može računati tek od 2012. godine.

"U narednom periodu će biti raspisan međunarodni konkurs za izvođače i pribavljanje dobara koji se tiču tog konkursa i kredita. Najverovatnije je da će se ti projekti realizovati u narednoj godini", navodi Makarić.

Kredit kod EIB u iznosu od 15 miliona evra potpisan je još pre sedam godina, ali "Vodovod" do danas nije ništa iskoristio od tog novca, jer nisu postojali adekvatni projekti.

Makarić podseća da je plan da se izgradi fabrika vode na sremskoj strani, proširi kapacitet fabrike vode na novosadskoj strani, uradi revitalizacija izvorišta i izgrade filteri koji će dovesti do čistije vode. (D.B)

  • novosađanin

    01.11.2011 19:33
    kolektor
    Dali se iko seća pomprezno najavljenih i krenutih radova na kolektoru od ugla Kisačke, bul kralja Petra pored milicije gde je onaj nesretni vozač na krivini upao u rupu sa kolima, pa preko bul Oslobodjenja, Rumenačkom do Master centra Sajma? Taj kolektor trebao je da ide sve do Novog Naselja i da se Veternik priključi. On je veličine da može yugo da se vozi u njime. Zar se nesećate onih slika iz rupa gradilišta gde je nezgrapno sa šlemom na glavi štrčao Vasić a sada je dir Sajma. Gde su ti novci koji su uludo potrošeni i skriveni od javnosti kao i taj podzemni tunel - kolektor.
  • B

    31.10.2011 22:37
    Makiš i Štrand
    U Beogradu, u Makišu, završava se nova fabrika vode Beogradskog vodovoda "Makiš-2". Nekad davno, pre "jogurt revolucije", bilo je predviđeno da i Novi Sad dobije novu fabriku vode koja bi, pored ostalog, odstranjivala kamenac iz vode. Od toga se, izgleda, odustalo.
    Još jedno pitanje: Šta će biti sa prečistačem za otpadne vode? Pretpostavljam da će i način na koji tretiramo životnu sredinu biti uzet u obzir pri ulasku u EU.
  • ljuska bez kikirikija

    31.10.2011 21:40
    Ja i dalje kuvam kosulje i ostali beli ves na sporetu ko shpagete! A blato curi iz cesme....
    A da, sve ovo u 21. veku!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti