Otvoren konkurs za godišnju nagradu za toleranciju

Otvoren je konkurs za godišnju nagradu u okviru obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije.

Otvoren je konkurs za godišnju nagradu u okviru obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije.


Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Dinko Gruhonjić, koji je i prošlogodišnji dobitnik godišnje nagrade za toleranciju, istakao je da je njen cilj da podstakne posvećenost i napore u oblasti tolerancije, ljudskih prava i promocije različitosti. On je dodao da će se od ove godine i novinarima dodeljivati ova nagrada.

"Nagrada se dodeljuje jednom godišnje pojedincima, odnosno organizacijama koje su svojim radom i javnim anganžmanom doprineli širenju kulture i tolerancije na području Vojvodine. Dobitnici će biti pojedinci ili organizacije sa teritorije Pokrajine, ali i oni van teritorije Vojvodine čiji je spektar delovanja u celini ili u važnim segmentima usmeren na APV i na njene specifičnosti", istakao je Gruhonjić.

Konkurs traje do 14.novembra  a biće istaknut na internet prezentacijama Skupštine AP Vojvodine, www.skupstinavojvodine.gov.rs i www.predsednikskupstine-apv.rs.

Predloge za kandidate mogu da dostavljaju fizička i pravna lica u pisanoj formi koja će sadržati podatke o kandidatu i obrazloženje, na e-mail adresu
tolerancija2011@gmail.com.

Međunarodni dan tolerancije biće obeležen 16.novembra u Bačkoj Topoli gde je planirano i uručenje nagrada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti