Deo studenata traži manje školarine

Plenum studenata Filozofskog fakulteta zatražio je danas smanjenje školarine na tri minimalne prosečne plate, vraćanje apsolventskog staža, ukidanje rangiranja i troškova prenošenja ispita.

Plenum studenata Filozofskog fakulteta zatražio je danas smanjenje školarine na tri minimalne prosečne plate, vraćanje apsolventskog staža, ukidanje rangiranja i troškova prenošenja ispita.

U saopštenju se tvrdi da su članovi Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta pokušali juče da spreče kolege da uđu u ovu ustanovu i održe plenum. Docnije su, odlukom uprave, pušteni u amfiteatar, gde su održali skup, a novi su zakazli na istom mestu za večeras u 20h. Studenti koji su učestvovali na plenumu apeluju na pomoć i podršku navodeći kako su njihovi napori početak borbe za više obrazovanje.

S druge strane, iz Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta navode da se radi o grupi od dvadesetak osoba, okupljenih oko ideje Plenuma, koji su nakon kraha protesta u Beogradu došli da unesu nemir i nered na Novosadski univerzitet. Tvrde i da su među njima aktivnih članovi nekih partija.

  • FTN

    04.11.2011 00:47
    Podrska blokadi!
  • 01.11.2011 21:57
    "zasto se Plenum ne buni sto nijedan privatni fakultet nema skolarinu manju od 150,000 dinara."
    Zato što se taj novac ispoštuje.
  • Lusi NS

    01.11.2011 18:06
    @Zaposlen na Filozofskom:dobro znate da se fakultetima ne isplati,da ukinu samofinansiranje.Uzmimo za primer Pravni fakultet
    upisuju 180 studenata na budžet i 700 samofinansirajucih,školarina 80,000+prijava ispita+potvrde+overa semestra+knjige+diploma....
    Kada to sve saberete,ispada da je jevtinije studirati na privatnom fakultetu,jer je u cenu sve to uračunato.Za tu cenu dobijate i bolje uslove za rad,savremeniju nastavu i u amfiteatru ne bude po 600studenata.Znanje treba da se plati
    ali je pitanje,šta se dobija za ovako visoku cenu,kako na državnom,tako i na privatnom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti