Vojvođanska partija napustila URS

Vojvođanska partija juče je zvanično napustila Ujedinjene regione Srbije.
Vojvođanska partija juče je zvanično napustila Ujedinjene regione Srbije.

Predsednik Vojvođanske partije, Aleksandar Odžić, kaže da su se na takav potez odlučili zbog značajnog odstupanja od usvojenog programa regionalizacije i decentralizacije, usvojenog na osnivačkoj skupštini URS-a održanoj prošle godine. Odžić je za Blic izjavio da im je bitno da pred predstojeće izbore pronađu sagovornike na temu promene Ustava Srbije, u kojem bi Vojvodina trajno definisala svoj status.

U međuvremenu, Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da zbog karijerizma s Vojvođanskom partijom nije postignut dogovor o daljem nastupu u okviru URS-a, kao i da između URS-a i Vojvođanske partije ne postoje programske, već principijelne razlike. U saopštenju se navodi da su očekivanja Vojvođanske partije bila usmerena ka ispunjenju dnevnopolitičkih apetita, te da u takvim igrama, gde su mesta na poslaničkoj listi važnija od suštine i principa decentralizacije, URS ne želi da učestvuje.

Podsetimo, upravo je Odžić bio kolateralna šteta početkom aprila kada je aktivistkinja SNS-a kamenicom gađala Mlađana Dinkića, a pogodila njega. Odžić je pred izbore 2008. napustio LSV i tada osnovao Novosadsku partiju.

U međuvremenu, URS je napustio potpredsednik vojvođanskog parlamenta i donedavni predsednik Pokrajinskog odbora G17 plus, Branislav Mitrović. On se prošle nedelje priključio poslaničkom klubu Demokratske stranke "Za evropsku Vojvodinu". Pre Mitrovića, URS su napustili predsednik poslaničkog kluba te koalicije u pokrajinskom parlamentu, Aleksandar Radonjić, više opštinskih i gradskih odbora G17 plus u Vojvodini, te pristupili Demokratskoj strnaci.

Podsetimo da su URS, odnosno Narodnu partiju Maje Gojković, ranije napustili nekadašnji direktori Spensa i Turističke organizacije Novog Sada, Živko Popov i Branko Rondović. Dodajmo i da je direktor "Informatike", Zoran Delić, koji je kao kadar Maje Gojković postavljen na čelo ovog gradskog preduzeća, pristupio Demokratskoj stranci.

  • Tref

    06.11.2011 17:06
    VP

    Podrska VP
  • grof ns

    06.11.2011 17:04
    bravo
    bravo Vojvodjani,sa nadom da ce VP opstati na politickoj sceni a za Sanju veliko BRAVO.
  • milana

    06.11.2011 14:08
    da li bi
    da li bi se tako cerupali za narod kao sto se cerupate za svoje fotelje i svoje nade da cete se uvaliti jednoga dana u skupstinu srbije kao poslanici, ili skupstinu vojvodine, ili gradsku skupstinu, ili mesnu zajednicu, ili skupstinu stanara... ili ma sta das samo da se profitira, a ko profitira taj sredstvo ne bira...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti