Još jedan spomenik u centru grada

Spomenik Mihajlu Pupinu biće postavljen 9. novembra na uglu Ulice Modene i Bulevara Mihajla Pupina.
Spomenik Mihajlu Pupinu biće postavljen 9. novembra na uglu Ulice Modene i Bulevara Mihajla Pupina.

Ekipe Zavoda za izgradnju grada ovih dana uređuju travnatu površinu na kojoj bi trebalo da bude postavljena skulptura izlivena u bronzi.

Spomenik će biti visok skoro tri metra, kako bi mogao da bude saglediv sa nekoliko desetina metara, kaže njegov autor, vajar Sava Halugin, prenosi "Dnevnik". Prema njegovim rečima, vodiće se računa i o detaljima, poput naočara, a plan je da se celokupna slika ukombinuje sa Pupinovim kalemovima kako bi se, osim fizičkog obeležja, dočaralo i ono što je ovaj velikan radio.

  • Georg

    02.11.2011 15:18
    Pitanje
    Kada će da uklone spomenik onom osvedočenom fašisti i osuđenom ubici?
  • Lala

    02.11.2011 13:13
    a sta je..
    sa spomenikom svetog trojstva iz centra grada..njega su uklonili da bi postavili spomenik onom koji dize ruku na katedralu
  • Svitac

    02.11.2011 12:38
    Svaka ulica da dobije spomenik, bistu, ili spomen-ploču. U Dunavskom parku, pored jezerceta, postaviti bronzane statue Ise i Bise (dimenzije 4x3 metra), kako ne bi nedostajali u zimskim mesecima; duž Ulice Modene, mini replike najznačajnijih građevina ove italijanske varoši; na Bulevaru Evrope, preslikan briselski "Atomijum", samo duplo veći; na Špicu, prema mostu Slobode - kip Slobode... Svako zaslužuje svoje obeležje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti