Pretnje Čanku posle premijere "Parade"

Lideru LSV-a Nenadu Čanku nepoznata žena je pretila smrću po završetku beogradske premijere filma "Parada".

Lideru LSV-a Nenadu Čanku nepoznata žena je pretila smrću po završetku beogradske premijere filma "Parada". Čanak je na svom Tviter nalogu napisao da mu je, u trenutku kada je sa 12-godišnjim sinom napuštao Sava centar, jedna žena prišla i uputila niz psovki, a potom i otvoreno zapretila: "Kud nisam znala da si ovdje da ponesem kašikaru da Te dignem u zrak".

Dodao je da je sin sve to slušao i ćutao, a da je ona "Imala lice koje više ne može da se osmehne".

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov smatra da čin žene koja je pretila kašikarom predsedniku njene stranke Nenadu Čanku na pravi način oslikava krizu srpskog društva. Prema njenim rečima, njen postupak pokazuje da je nasilje u Srbiji postalo normalan vid iskazivanja svake vrste neslaganja.

"Akt žene koja je pred maloletnim detetom pretila Nenadu Čanku prikazuje sliku našeg društva gde je legitimno nasiljem iskazivati političko i socijalno nezadovoljstvo", kaže ona za 021.

U komentaru na novo ostvarenje Srđana Dragojevića novosadski političar je napisao da je to film koji treba videti.

"Lepa sela" i "Rane" su dobile zreliji i tananiji nastavak oslonjen na delikatniju temu. Ovo je još jedan dokaz da uistinu angažovani film ne mora da bude ni dosadan ni propagandni ni isprazno moralizatorski. U stvari, dokaz da se važne stvari u životu zajednice jednostavno ne smeju ostaviti ekskluzivno u rukama dnevne politike. Tiču se svih. Kad god pomislim da ovoj zemlji nema duhovne pomoći, Srđan Dragojević snimi film - kaže Čanak.

  • Abadon

    04.11.2011 20:56
    @Sale Novosadjanin
    Dakle, citiram Saleta:"... mora biti da ti stigla opasna depesa,da mi ugrozavamo ustavni poredak..." iz poruke upucene moderatoru. Covece dragi, ne ugrozavas ti nista. Ponekad ozbiljno ugrozis moj nervni sistem jer si toliko beskrajno DOSADAN sa tvojim neprestanim ponavljanjem jednog te istog komentara u bezbroj varijacija. I ja sam za Vojvodinu ali brate mili, iskuliraj, od tebe je definitivno vise stete nego koristi jer se lako gubis, odmerenost ti uposte nije jaca strana a i reko bi da te hvata grandomanija. Molim te oladi bar neko vreme. Postedi i nas i sebe.
  • Ђуро

    03.11.2011 20:09
    @sale novosadjanin - opa
    Опет ти, Сале, претиш, без пиокрића!?
  • 03.11.2011 18:31
    A to je taj politicar koji je naterao direktora Centra za socijalni rad da protivpravno donese odluku da oduzema dete majci i dodeljuje ga ocu... Sebi...To je politicar kome je pijanom ispao pistolj na parkingu ispre Frajle na SPENS-u? Koji se druzio sa veternickim klanom? Koji je hteo da uvalja svojim tajkunima Vodovod? Zeno, hvala ti sto si uplasila tu moralnu gromadu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti