Pavličić: "Holanđani da nađu sponzora za Ajaks"

Grad će izaći u susret fudbalskom klubu "Ajaks" i pronaći im građevinsko zemljište za izgradnju novog stadiona, ali ništa više od toga, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.
Grad će izaći u susret fudbalskom klubu "Ajaks" i pronaći im građevinsko zemljište za izgradnju novog stadiona, ali ništa više od toga, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.

Reakcija prvog čoveka grada usledila je nakon što je Radio 021 objavio preporuku holandskog ambasadora Lorana Stokvisa, u kojoj se predlaže da Grad pomogne imenjaku slavnog kluba iz Amsterdama da se vrati na noge. Prema Pavličićevim rečima, Grad će "Ajaksu" obezbediti prostor za gradnju igrališta, ali će Holanđani morati da pronađu donatora ili sponzora koji bi dalje ulagao u ovu investiciju.

Podsetimo, ovaj novosadski klub iseljen je sa Sajmišta zbog duga od 800.000 dinara, koliko potražuje Spens.

  • Sajmiste boys

    03.11.2011 11:31
    POREKLO IMENA AJAKS ! ! !
    Ajaks je bio (vidi Vujakliju)najbolji i najhrabriji ratnik anticke Grcke (poreklo imena nema veze sa Holandijom). Zato je Ajaks u Holandiji bio proganjan godinama, kao i njegov mladji "brat" u Novom Sadu. Ajaks je ime za koje se otima citav svet. To mozete isto procitati na Fejsbuk profilu: BORBA ZA ZIVOT AJAKSA u folderu: Svi zele da budu Ajaks. Zaista je ovaj Ajaks sa Sajmista otisao korak dalje - on se vec zove Ajaks. Onaj Ajaks GIGANT iz Amterdama je jos 1971. godine stavio za kapitena Srbina Velibora Vasovica, da bi svi Srbi navijali za VELIKI AJAKS, koji je predstavljao Ujedinjene nacije i pre formiranja ovog tela. AJAKS iz Amsterdama je PRVI klub u svetu koji je imao najvise igraca razlicitih nacionalnosti i veroispovesti.
  • Man Not Machine

    03.11.2011 09:47
    Ajax da promeni ime
    Da se zovu Exit, vec bi odavno dobili pare i ne bi morali da daju izvestaj sta su radili sa njima.
  • Lokalni triciklista

    02.11.2011 23:26
    Pa Rodni ne voli fidbal ako isti nema nekog kontraverznog biznismena na celu!
    Eto sta sad
    ne vole covek

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti