FOTO: Ponovo odloženo rušenje vile u Ribnjaku

Rušenje nelegalno sagrađene vile od 1.400 kvadrata na Donjem putu u Ribnjaku odloženo je do daljnjeg, jer je izostala podrška policije nadležnima iz građevinske inspekcije i gradskih preduzeća.
Rušenje nelegalno sagrađene vile od 1.400 kvadrata na Donjem putu u Ribnjaku odloženo je do daljnjeg, jer je izostala podrška policije nadležnima iz građevinske inspekcije i gradskih preduzeća.

Glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov navodi da se od rušenja neće odustati, dodajući da je od investitora dobila uveravanja da će sam uraditi taj posao.

"Onemogućen nam je ulaz na parcelu, jer na to nemamo prava bez asistencije policije, tako da ćemo nastaviti sa izvršenjem rešenja kada nam prisustvo policije bude obezbeđeno. U međuvremenu, mi ćemo dati rok investitoru da sam poruši objekat, kao što nam je i najavio", saopštila je Lazov.

Inspektorka podseća da je investitor imao dozvolu za radove na objektu mnogo manjih dimenzija, zbog čega je i doneto rešenje o obustavi radova, a potom i o rušenju. Iako bi, kako kaže, trebalo da se ukloni ceo objekat, iz bezbednosnih razloga neće biti moguće da se sruši podrumski deo.

Vitomir Sovilj, direktor firme "Likos" koja izvodi radove i suprug investitorke Vanje Sovilj, demantuje navode gradskih čelnika o postojanju opasnosti da gradnja vile nanese ogromnu štetu terenu, ističući da u tom kraju postoji 650 nelegalno sagrađenih objekata.

"Znači 650 ne klizi, a jedan klizi!?...Na objektu postoje reperi koji se kontrolišu od prve sekunde gradnje i do sada nije otklizio ni jedan milimetar, bez obzira na napise u novinama. Postoji klizna ravan, ali je pasivna. Ovde su stari objekti ispucali od bombardovanja", navodi Sovilj i dodaje da bi onda sve nelegalno izgrađene objekte u naselju trebalo porušiti, ukoliko postoji opasnost od pokretanja klizišta.

Slavica Lazov, međutim, kaže da je, za razliku od drugih objekata u Ribnjaku, gradnja vile na Donjem putu 18 počela pošto je na snagu stupio novi zakon kojim se reguliše postupak legalizacije. Prema njenim rečima, vlasnici ostalih kuća podneli su zahteve za legalizaciju, ali se ne zna koliko njih će dobiti pozitivna rešenja. "Da li će biti legalizovani, to ne znam, pošto se zna da je Ribnjak klizište. U Ribnjaku je dozvoljena rekonstrukcija objekata, ali ne i izgradnja van osnovnih gabarita", pojašnjava Lazov.

Podsećamo, do sada su već nekoliko puta doneta rešenja o obustavljanju gradnje i rešenja o uklanjanju nelegalno izgrađenog objekta na Donjem putu 18, ali ih je Pokrajinski sekretarijat za graditeljstvo poništavao. (D.B)

  • Njegomir

    03.11.2011 09:17
    a sta je
    sa onom zgradurinom na kamenjaru?
  • vk

    03.11.2011 07:42
    hocete li ikada biti zadovoljni
    Plujete po gradskoj vlasti da napada samo "sirotinju raju", sada su krenuli da rade nešto i protiv "velikih riba", opet Vam neodgovaraju!
    Da li ćete braćo i sestre Vi ikada biti zadovoljni?!
  • 501

    03.11.2011 06:39
    Ribnjak
    1. Gde je glavni projekat za izgradnju???
    2. Ako postoji klizište ne može se dobiti građevinska dozovola na osnovu glavnog projekta. Gde je građevinska dozvola za gradnju???.
    3. Radovi se pre početka izvođenja moraju prijaviti. Ko je rukovodilac izgradnje???
    4. Fotokopirajte i priložite nam građevinski dnevnik!!!
    5. Gde je studija izvodljivisti na ovom terenu???
    6. Ko je investitor i ko je glavni projektant???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti