Počupali nokte psu u Bukovcu

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS saopštilo je da su jednom psu u Bukovcu nepoznati počinioci pre dve noći iščupali sve nokte na zadnjim šapama.

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS saopštilo je da su jednom psu u Bukovcu nepoznati počinioci pre dve noći iščupali sve nokte na zadnjim šapama.

Navode da je pas Andi mešanac, da je star 8 godina i da je kao štene spasen sa ulice. Pas je, kako kažu, noću preskočio ogradu, a ranom zorom vratio se kući bez ijednog nokta na zadnjim šapama, zbog čega je u šoku - leži i trese se, prenosi RTV. Pretpostavlja se da mu je nokte do korena iščupala ljudska ruka, jer nema drugih povreda koje bi ukazivale, eventualno, na neki nesrećan slučaj.

Udruženje za zaštitu životinja ocenjuje da je strašna pomisao da u Bukovcu postoje osobe koji su u stanju da životinji nanesu toliku patnju, pošto je pas izuzetno dobre naravi. Pas je veterinarski zbrinut, a o slučaju će biti obaveštene veterinarska inspekcija i policija.

  • boban

    04.11.2011 14:37
    Za g/dina , ako se tako moze nazvati, Peru, NELUPETAJ.
  • Bane

    03.11.2011 16:30
    Hmmm...
    Koliko ja vidim, nije samo monstrum taj koji treba ''malo'' da se prevaspita, vec i ovaj kreten sto misli da je popio svu pamet sveta i sto iz komentara u komentar otkriva toplu vodu i proserava se! AAAAAALOOOO BREEEEE pa je l' imas ti moooooozak???? Ja se bavim veterinom vec godinama i nikada nisam cuo da je pas samome sebi otkinuo nokat ili da se povredio u toku parenja, dok ga je kuja vukla po betonu...!!! Malo se edukuj, pa onda pametuj!
  • Đoka

    02.11.2011 23:34
    A jurcanje za ženkom?
    Ja imam psa i pre oko deset dana je pobegao preko ograde. Jedna ženka u blizini se tera, pa momak nije mogao da se obuzda. Ograda je visoka skoro 2m, ali je džukac razvio tehniku preskakanja. Kada sam ga tog dana navijao kući, primetio sam da su mu nokti na zadnjim nogama otprilike u onom stanju kao na slikama. Izgledaju kao počupani. Dosta sam razmišljao o tome kako je moguće da se tako iskidaju. Moj zaključak je da to možda ima neke veze sa parenjem. Ne verujem da neki mučitelj seče zadnje nokte. Mislim, zašto bi baš zadnje, zašto ne i prednje, ili uši, itd. A još pride je moj džukac mnogo velik i za**ban. Nema šanse da mu neko to uradi, a da ne završi na klinici, ili bi morao da ga mlatne motkom po glavi da ga obuzda. Sve u svemu mislim da je u ovom slučaju došlo do samopovređivanja :). Možda dok naskaču na ženku, ako se to dešava na asfaltu ili betonu vuku zadnjim nogama po podlozi, pa pokidaju kandže. I kod mog nisu bili baš svi nokti iskidani. Mislim da isto po jedan nije bio pokidan na svakoj šapi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti