Sindikat "Puta" danas odlučuje o štrajku

Predstavnici sindikata preduzeća "Put", rukovodstva i gradske vlade pokušaće putem dijaloga da pronađu rešenje za krizu u toj firmi, kaže za Radio 021 predsednik sindikata Vladimir Plavšić.
Predstavnici sindikata preduzeća "Put", rukovodstva i gradske vlade pokušaće putem dijaloga da pronađu rešenje za krizu u toj firmi, kaže za Radio 021 predsednik sindikata Vladimir Plavšić.

Kako najavljuje, sindikat će na sastanku koji je zakazan za danas u 14 sati tražiti da se razmatra poslovanje "Puta" u proteklih devet meseci i preispita poštovanje kolektivnog ugovora. Plavšić ističe da dugovanja preduzeća u ovom momentu premašuju više stotina miliona dinara.

"Nekoliko puta smo pokušavali da podignemo cene usluga, ali nam je Grad izašao u susret tek pre dvadesetak dana, odnosno pred sam kraj građevinske sezone. Bili smo prinuđeni da materijal za rad i gorivo kupujemo po komercijalnim cenama. Primera radi, dizel plaćamo 130 dinara, a kada naplaćujemo usluge Gradu gorivo se računa po 70 dinara. Osim toga, preduzeće zaposlenima duguje polovinu plate, kao i troškove prevoza za dva meseca", kaže Plavšić.

Prema njegovim rečima, od ishoda današnjeg razgovora zavisi da li će preduzeće stupiti u generalni štrajk ili odustati od protesta. (D.B)

  • beca

    03.11.2011 12:05
    jkp Put mora smanjiti broj zaposlenih i dovedenih u predhodnoj direktorskoj vlasti. Vidakovićeva kamarila.
  • milica

    03.11.2011 11:48
    A, kad bi bilo malo manje zaposlenih po direktorskim, rodbinskim i političkim vezama i kada bi bilo zaposlenih sa odgovarajućim školskim spremama bilo bi i uspešno poslovanje unutar preduzeća!
  • JKP

    03.11.2011 07:10
    SAMO NAPRED DO KRAJA JER SU LOPOVI U SVIM JKP

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti