Ulica na Adicama dobija ime po novosadskom heroju Velji Ribaru

Ulica na Adicama biće nazvana po Velimiru Teodoroviću, poznatijem kao Velja Ribar, koji je spasao devet osoba tokom rušenja Mosta slobode 3. aprila, 1999. godine.
Ulica na Adicama dobija ime po novosadskom heroju Velji Ribaru
Foto: 021.rs

Ovo je druga ulica na području grada koja će poneti ime po heroju preminulom 2015. godine. Dve godine nakon njegove smrti, deo šetališta u Sremskoj Kamenici je dobio ime Kej Velje Ribara.

Ulica na Adicama koja će biti nazvana po Velji Ribaru u pojedinim mapama je trenutno navedena kao Nova 43, dok na drugim nema ni ime, samo je zavedena kao katastarska parcela 4010/10 KO Veternik.

Ulica je duga oko 300 metara i u njoj je izgrađeno desetak kuća.
 
Skupština grada bi trebalo da potvrdi ovu odluku na sednici zakazanoj za 6. april.
 
 
Kako su ranije Komisija za davanje imena ulica, Savet za međunacionalne odnose Novog Sada, Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske manjine, kao i Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu dali saglasnost na ovaj predlog, po objavljivanju odluke u Službenom listu biće potrebno još samo štampanje table kako bi ulica Velje Ribara počela da postoji na Adicama.
  • Ataševac

    04.04.2023 07:38
    A Mika piljar sa Satelita..
    Ništa...i on čeka.strasno žuti smradovi
  • ttt

    04.04.2023 07:36
    Moglo je bolje
    Velja je zaslužio mnogo više; park, bulevar most.
  • Novosađanka

    04.04.2023 00:15
    Bilo bi logično
    Da je most dobio ime po njemu jer je spašavao ljude od davljenja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti