Sporazum o pogodnostima uz penzionerske kartice potpisalo 10 novosadskih preduzeća i ustanova

Sporazum o saradnji Republičkog Fonda PIO i nekoliko novosadskih preduzeća o obezbeđivanju pogodnosti penzionerima putem kartice za popuste zaključen je danas u Gradskoj kući.
Sporazum o pogodnostima uz penzionerske kartice potpisalo 10 novosadskih preduzeća i ustanova
Foto: Grad Novi Sad
"Zajednički cilj nam je da se poboljša standard naših najstarijih sugrađana, koji će zahvaljujući karticama za popuste moći da ostvare popust prilikom kupovine u prodavnicama, zatim, za zdravstvene preglede, odlaske u banje, pozorište. Te pogodnosti moći će da ostvare i korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje i drugi, a plan je da u Novom Sadu bude izdato oko 70.000 kartica", rekao je gradonačelnik Milan Đurić. 
Ovoj akciji su se danas zvanično priključili Gradska biblioteka, Spens, Pozorište mladih, "Gradsko zelenilo" i "Zoohigijena i veterina". 
Pored javnih preduzeća i ustanova, sporazum su sa direktorom novosadske filijale Fonda PIO Borisom Jevtićem potpisali i predstavnici "Univerexporta", firme "Top-stop auto", Industrije mesa "Matijević", Apotekarske ustanove "Irisfarm" i firme "Beoinvex 021". 
 
"Očekujem da se vrlo brzo proširi ovaj spisak, jer upotreba kartica počinje 1. oktobra", naveo je Đurić i pozvao kompanije da se jave u što većem broju.
 
Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i ministar za rad i socijalna pitanja Nikola Selaković i direktor Fonda PIO Relja Ognjenović. 
  • Vasa

    04.04.2023 08:44
    Utrkivanje JP
    Lep odziv gradskih JP, samo Lisje čeka.
  • NV

    04.04.2023 07:46
    Bolje da vrate pare koje su oteli penzionerima,nego sto opet trose pare PIO fonda na kartice koje nista nece credential!Opet zamazuju oci penzionerima!!!
  • Ciljna

    04.04.2023 06:04
    grupa?
    "Pozorište Mladih" sa penzionerskim karticama?
    Pozdravlja vas onaj najmlađi Krkobabiić "ne damo Vučica".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".