Novosađanka traži klupe duž ulice Narodnog fronta, evo šta kažu iz gradske uprave

Novosađanka koja se obratila redakciji portala 021.rs navela je da su potrebne klupe za sedenje duž parne strane Narodnog fronta. Iz Gradske uprave kažu da će uvažiti njenu molbu.
Novosađanka traži klupe duž ulice Narodnog fronta, evo šta kažu iz gradske uprave
Foto: 021.rs
Kako je ona navela u upitniku portala 021.rs o željama građana za svoj kvart, dužinom cele te ulice su nekada bile postavljene klupe za sedenje.
Međutim, one su sklonjene zbog sanacije parkinga i trotoara pre nekoliko godina.
"Nažalost, te klupe nikada nisu vraćene. U kvartu živi dosta starijeg stanovništva, te moraju da se snalaze kada im je potreban odmor. Klupe nisu velika investicija, a svakako bi dobro došle", napisala je ona.
 
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da su u budžetu grada izdvojena sredstva za nabavku i postavljanje urbanog mobilijara.
 
Dodaju da će ova gradska uprava u "najskorije vreme pokrenuti postupak javne nabavke za izbor izvođača radova".
 
"Stručne službe ove Uprave prikupljaju sve pristigle zahteve građana i mesnih zajednica, koji će biti razmotreni i analizirani prilikom odabira lokacija za postavljanje novog urbanog mobilijara", navode.
Naglašavaju da će molba sugrađanke koja je upućena portalu 021.rs biti tretirana kao zvaničan zahtev.
 
"Molba sugrađanke da se postave klupe sa parne strane ulice Narodnog fronta biće tretirana kao zvaničan zahtev i uvrštena na spisak potencijalnih lokacija, uz napomenu da je i od strane Mesne zajednice 'Boško Buha' traženo postavljanje klupa u ovoj ulici ispred brojeva 4 i 10", dodaju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.
  • Ana

    07.04.2023 08:57
    Tužno...
    Nekada su bile klupe na N.naselju duž Bulevara J. Dučića. Ostalo ih je par. Bukvalno su nestajale preko noći. Gde i kako - niko to ne zna. Vidim da ih ima nekoliko ispred Doma zdravlja i to od vremena korone kada je bila gužva. U redu mi je da i sada tu stoje jer je tu i autobuska stanica i bolesni ljudi kada čekaju bus inaju gde da sednu i odmore. Moj pok.tata je uvek sedeo klupama na Bulevaru J.Dučiċa. Kasnije nije ni izlazio iz stana jer nije imao gde da predahne. Godinu i po dana je proveo u stanu kao zatvorenik upravo zbog klupa. Tražili smo klupe preko MZ, ali godinama odgovora nema. A na N.naselju je baš puno starijih ljudi. Ali i mladih sa malom decom. Kao da su klupe nešto što je preskupo...!
  • Limanac

    06.04.2023 11:46
    @pape

    Takođe smo i najveće gradsko naselje, a vi iz okolnih sela ne bi trebalo ni da se pitate oko bilo čega u gradu.
  • Cika Mile

    05.04.2023 12:32
    Ma super , kad izlazim iz ulaza cekaju me avaxi penzionerski sad jos samo da me docekuju i po ulicama , moze klupe al da se okrenu kontra a ne da budu kibic klupe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".