FOTO: Istrčavalište za pse ili odlagalište za smeće?

Omladinski park kod Žeželjevog mosta koji služi kao istrčavalište za pse nije adekvatno opremljen, žale se Novosađani.
FOTO: Istrčavalište za pse ili odlagalište za smeće?
Foto: 021.rs
Najveći problem je što park nema korpe za otpad, što onemogućava vlasnike pasa da bace izmet. Zato su razbacane kese oko stabala čest prizor.
Kantu za smeće jedno vreme je zamenjivao i drveni sanduk za voće. Ovo rešenje, kažu nam sugrađani, nije praktično, jer se sanduk brzo napuni, a i kese se od vetra razlete okolo. Najbliža kanta je, kako navode, bar 500 metara udaljena. 
Građani se žale što park nema ni klupe i što se smeće ne odnosi redovno.
 
 
O ovom problemu nedavno se oglasio i Ekološki front Novi Sad. 
 
"Nadamo se da će uskoro na ovom prostoru biti postavljene korpe za sitan otpad, specijalne kante za pseći izmet i nešto od mobilijara, klupe i diskretna rasveta. Ograda je neophodna kako ne bi dolazilo do istrčavanja pasa na frekventne saobraćajnice. Koliko je opasno za njih, opasno je i za ljude", saopštili su iz ove organizacije.
 
Takođe su izrazili nadu da će ovaj park ući u agendu javnih komunalnih preduzeća i da će ubuduće biti redovno održavan. 
 
 
U Javnom komunalnom preduzeću "Gradsko zelenilo" insistiraju na tome da ovaj park već jeste u njihovoj agendi i da se redovno održava.
 
"U planu je da se u narednom periodu nastavi sa ozelenjavanjem ovog prostora, kako bi taj deo grada bio još lepši i uređeniji", ističu.
 
Kažu da je u okviru uređenja zelenila uz Kej i uz Žeželjev most, preduzeće posadilo ukupno 285 stabala drveća. U Omladinskom parku je, navode, prošle godine posađeno 26 sadnica koprivića, 16 stabala jasena, šest jablanova, 46 stabala crvenolisne šljive i 23 sadnice crnog bora. 
 
 
Na pitanje nepostojanja ograde u Omladinskom parku ne odgovaraju, već napominju da je u Petrovaradinu, uz Žeželjev most i Kej skojevaca, rekonstruisano 13.145 kvadrata travnjaka koji je ograđen sa 207 metalnih stubića. 
"Postavljene su 22 parkovske klupe i 21 drvena korpa za otpatke sa limenim uloškom. Posađeno je 167 stabala crvenog divljeg kestena, koprivića, likvidambra, bele topole, japanske trešnje, sofore, crvenog hrasta i crnog bora. U ozelenjavanje oba prostora ukupno je investirano 19 miliona dinara", navode, ponovo o površinama sa sremske strane grada, ne odgovarajući na postavljena pitanja o Omladinskom parku. 
 
Omladinski park je sa sve četiri strane okružen vrlo prometnim saobraćajnicama. Sa severne strane nalazi se Žeželjev most, sa istočne sportsko-rekreativna zona Beogradskog keja, sa južne Ulica Marka Miljanova, a sa zapadne Kvantaška pijaca.
  • Vladislav

    10.04.2023 11:46
    Smeće na Novom Naselju
    Nista bolje nije na Novom Naselje tacnije igraliste iza ulice Bdace Dronjak kante se neciste po 3,4 dana.Tuzno za grad Kulture,ili Nekulture!!!
  • baki

    08.04.2023 10:44
    bre
    Pa ja da se pitam sve bi vas na jedno nedelju dana zatvorio sa sve vasim kucovima da ne mozete da mrdnete
  • Sanja

    07.04.2023 20:11
    Šta če vam kante,vi kao sakupljate za psima,ceo grad je u između.Sve izurnisano po gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".