Kakve su cene na novosadskim pijacama pred uskršnje praznike: Koliko koštaju jaja, luk, paradajz...

Najvažniji deo Uskršnjih praznika su obojena jaja, a najjeftinija su na Ribljoj pijaci i koštaju od 17 do 24 dinara po komadu.
Kakve su cene na novosadskim pijacama pred uskršnje praznike: Koliko koštaju jaja, luk, paradajz...
Foto: 021.rs
Osim toga, na Limanskoj se mogu naći po ceni od 18 do 30 dinara, od 20 do 26 na Satelitskoj, dok je između 21 i 24 na Detelinarskoj i do 28 dinara po komadu na Futoškoj pijaci. 
Crni luk, sastojak brojnih jela, na Futoškoj i Limanskoj pijaci se može pronaći po cenama od 150 do 200 dinara po kilogramu, od 160 do 180 na Satelitskoj i do 200 dinara po kilogramu na Ribljoj pijaci, a najskuplji je na Detelinarskoj i kreće se od 180 do 200 dinara.
Ukoliko uz uskršnju trpezu volite i nekakvu salatu, treba da znate da je paradajz najjeftiniji na Futoškoj pijaci i košta 250 dinara po kilogramu, dok na Limanskoj, Detelinarskoj i Ribljoj košta između 300 i 350 dinara. Na Satelitskoj pijaci se može naći po ceni od 320 do 330 dinara.
 
Ako volite čeri paradajz, dobro je znati da su velike razlike u cenama od pijace do pijace. Tako je najjeftiniji na Futoškoj za cenu između 300 i 500 dinara po kilogramu, a na Detelinarskoj od 400 do 460 dinara. Na Ribljoj košta od 500 do 700 dinara, na Satelitskoj od 550 do 650 po kilogramu, a najskuplji je na Limanskoj i košta između 600 i 700 dinara.
 
Zelena salata se na Satelitskoj pijaci može naći najpovoljnije, između 50 i 80 dinara po komadu, a do 100 dinara na Ribljoj. Na Limanskoj košta između 60 i 100 dinara po komadu, dok se od 70 do 90 dinara nađe na Detelinarskoj i do 150 na Futoškoj pijaci.
 
  
 
Krastavac je najjeftiniji na Futoškoj pijaci i košta od 200 do 250 dinara po kilogramu. Od 250 do 280 dinara je na Detelinarskoj i do 300 na Limanskoj pijaci, a najskuplji je na Satelitskoj, od 280 do 300 dinara po kilogramu i na Ribljoj pijaci, od 300 do 350 dinara.
 
Šargarepa je najjeftinija na Satelitskoj pijaci i košta između 100 i 120 dinara po kilogramu, od 120 na Limanskoj, do 130 na Detelinarskoj i 150 dinara po kilogramu na Futoškoj i Ribljoj pijaci.
Kruške su najjeftinije na Detelinarskoj i koštaju od 200 do 250 dinara po kilogramu, od 250 do 300 na Futoškoj i do 400 dinara na Limanskoj, Satelitskoj i Ribljoj pijaci.
 
Korpica jagoda se najjeftinije može naći na Futoškoj pijaci i to po ceni od 150 do 200 dinara. Na Detelinarskoj je između 180 i 230 dinara, a na Ribljoj od 250 do 300 dinara po korpici. Najskuplje su na Satelitskoj pijaci, od 260 do 350 dinara, kao i na Limanskoj između 400 do 500 dinara po korpici.
 
Med je najpovoljniji na Limanskoj pijaci i košta između 700 i 1500 dinara po kilogramu, dok je na Futoškoj od 800 do 1100 dinara. Na Satelitskoj pijaci se može pronaći po ceni od 900 do 1400 dinara po kilogramu, dok je na Ribljoj do 1200 dinara. Najskuplji je na Detelinarskoj pijaci i košta između 1000 i 1400 dinara po kilogramu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • bananarama

    13.04.2023 11:58
    Meni je interesantno kako ljudi kukaju da jedva sastavljaju kraj sa krajem, da je sve poskupelo a onda odu pa kupe i po 100 jaja da bi ih farbali.
    A dovoljno je i jedno jedino jaje da se kupi, skuva i ofarba čisto praznika radi da se obeleži.
    Dovoljno je kupiti i toliko jaja koliko ima ukućana. Dva, tri, četiri, pet. Ne mora više, pa svako neka za Vaskrs dobije jedno.
    Svakako nigde u verskim i crkvenim knjigama ne piše koliku količinu jaja treba kupiti i ofarbati.
    Nigde i ne piše kakav i koliko količinski treba Vaskršnji ručak biti. Spremiš ono i onoliko šta uobičajeno spremaš za bilo koji nedeljni ručak, samo tome dodaš i nešto sitniš kolača i svakom ukućaninu po jedno farbano jaje, čisto praznika radi, da se malo svečanije obeleži.
    A gledam kako ljudi sada trče da kupe bukvalno tonu jaja koja će se posle nedelju dana razvlačiti po kući a sva žumanca pozeleneti, posle dva dana niko ih više neće jesti. Ljudi se smaraju oko pravljenja barem dve, tri vrste torti, nekoliko vrsti sitnih kolača, pečenje praseće, jagnjetinu, sarme, ruske salate, mimoza salate, vino, rakija, pivo, sokovi, . . .
    Budalaština.
    Svakom u kući po jedno farbano jaje, tanjir supe, komad mesa, krompiriće, kupus salatu i koji kolačić da se zasladi. I eto ti praznika.
  • Misa

    13.04.2023 09:23
    Misa
    Skuplja nego u EU! Gledam,ljude zajme se,daju skoro zadnji dinar uz znoj i nervozu,kako bi kupili hrane za Uskrs i kao ispostovali,Verski obicaj iako,znaju da od sledece nedelje,nejce imati da preguraju ceo mesec! Ovo ludilo koliko,vidim se polako stisava jer novca je sve manje i manje a time i verski obicaji!!!
  • koštaju

    13.04.2023 09:13
    koštaju
    Kao Svetog Petra kajgana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti