Okupiraj Novi Sad - najmasovniji protest do sad

Nekoliko desetina Novosađana okupilo se danas na Trgu slobode na protestu "Okupiraj Novi Sad".

Nekoliko desetina Novosađana okupilo se danas na Trgu slobode na protestu "Okupiraj Novi Sad".

Neformalna grupa je prolaznicima delila maske Anonimusa - simbola protesta koji su se iz Njujorka proširili celim svetom.

Na protestima, koji su trajali od 15 do 18h, je u jednom momentu bilo pedesetak ljudi, koji su razgledali fotografije iz drugih svetskih gradova i pričali sa aktivistima.

Podsetimo, dan pred protest, aktivisti su na gotovo sve novosadske spomenike tokom noći okačili masku Gaja Fouksa, simbol antikapitalističkog pokreta u svetu.

  • inkognito

    11.11.2011 11:57
    DemoNkratija
    Lako je pričati o demokratiji kada imate robovlasnički sistem,kolonije ili sad sloj sranovništva koji je uskraćen u skoro svemu to je jedini način da neko ima sve što poželi a uz to je skromnost nestala(makar i ona lažna).Ovo nije ništa novo i još više će da eskalira.Ako sada imamo mogućnost povezivanja i razmena ideja momentalno možda bi bilo bolje eliminisati političare kao društveni sloj(mislim na parlament) i jednostavno koristiti internet kao zamenu za političare i parlament.U najgorem slučaju to bi bar sve nateralo da učestvuju i daju svoj doprinos.
  • Kobaj

    07.11.2011 12:46
    cudan svet
    Kada treba tuci pedere i lezbejke eto ti za cas se nakupi 100 agresivnih majmuna koji vise na maminoj sisi. Kada treba protestvovati protiv poskupljenja struje, gasa, leba, loseg statusa radnika i svega sto nam realno zagorcava zivot onda nema nikog. Stara istina: Kakav narod takva i vlast! Gledajte bre sta Grci rade! Ne budite vazda nekom robovi! Ako treba i 100 godina setati ulicama ali se na kraju izboriti za normalan zivot. To ne pada sa neba, za to se bori!
  • Сремац

    07.11.2011 08:27
    АМЕРИЧКЕ ПЕРВЕРЗИЈЕ
    Неко је мислио да смо ми дебили па ћемо да зебемо по центру као ономад.Прошло је време окупљања,ПРЕВАРА БОЛИ И ЈОШ УВЕК ТРАЈЕ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti