FOTO Desničari protestovali u Novom Sadu: "Sprem'te se, sprem'te"

U Novom Sadu je održan protest grupe desničarskih stranaka i pokreta koji se protive sporazumu između Beograda i Prištine.
FOTO Desničari protestovali u Novom Sadu: "Sprem'te se, sprem'te"
Foto: 021.rs
Učesnici su nosili velike transparente "Danas Kosovo, sutra Vojvodina" i "Vučiću, ostavka i izbori".
"Ako danas odbranimo Kosovo, odbranićemo i Vojvodinu", izjavio je Borko Ilić iz Zavetnika.
"'Sprem'te se, sprem'te' bi bila prigodna da započnemo, jer to je ono što nas čeka u narednom periodu. Spremite se da rušimo ovaj režim. Jedna jedina stvar treba da se uradi za spas ove zemlje, a to je da Vučić da ostavku", rekao je predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović. 
 
"Sećate se Velje Ilića i one čuvene rečenice: 'Ajde da razumem da kraduckaju, 'al to kol'ko kradu pa to je neprihvatljivo.' Isto važi i za ove ljude. Hajde da razumem da lažuckaju, 'al da toliko lažu...", izjavio je Jovanović.
 
Lider Dveri Boško Obradović izneo je tri zahteva ovih stranaka, a to su poništavanje sporazuma, ostavka Vučića i vanredni izbori.
 
"Pre izbora nije bilo pomena o sporazumu, predsednik krši ustavna ovlašćenja i mora da ode", poručio je Obradović.
 
Naveo je da je "potrebno ujedinjenje svih srpskih rodoljuba bez obzira na političke razlike za očuvanje Kosova, neuvođenje sankcija, protivljenje nato vežbama i protivljenje rasparčavanju privrede".
 
 
Nakon skupa na Pozorišnom trgu, okupljeni su krenuli u šetnju gradskim ulicama.
 
Protest je završen nešto pre 19.30 časova.

Na okupljanje su pozvali Dveri, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije, ali i razne desničarske organizacije.

  • Milan

    29.04.2023 13:29
    Upotreba
    Ovi "desničari" prečesto upotrebljavaju SVOJU desnicu!
  • Vojvođanin

    23.04.2023 13:50
    Republika Vojvodina!
  • Gg

    23.04.2023 11:53
    Tuzba
    Neka se spreme organizatori da "popiju" tužbu porodice Balašević zbog pustanja Djoletove pesme bez njihove saglasnosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".