Prezentacija plana za sprečavanje nasilja nad ženama sutra u Skupštini Novog Sada

Javna prezentacija Nacrta Lokalnog akcionog plana za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici održaće se u utorak, 25. aprila u Plavoj sali Skupštine Novog Sada.
Prezentacija plana za sprečavanje nasilja nad ženama sutra u Skupštini Novog Sada
Foto: 021.rs

Početak prezentacije zakazan je za 10 časova

Nacrtom se definišu prioriteti u sprečavanju rodno-zasnovanog nasilja, koji uključuju unapređenje insititucionalnog okvira i procedura, unapređenje multisektorske saradnje, efikasnije postupanje institucija, razvoj specijalizovanih usluga podrške žrtvama, unapređenje kvaliteta života žrtava i informisanje opšte javnosti o problemu nasilja nad ženama i u porodici.

Definisani su i posebni ciljevi: unapređena efikasnost delovanja i saradnja organa, ustanova i organizacija civilnog društva, kao i opštih i specijalizovanih usluga za žrtve, te bezbednost svih građana i građanki.
 
Nacrt je objavljen na uvid javnosti prošle nedelje, a građani i udruženja mogu da podnesu predloge i sugestije do 27. aprila
 
Predlozi i primedbe šalju se Gradskoj upravi za opšte poslove ili na mejl nada.padejski@gmail.com.
 
Nacrt plana i ostale detalje možete pronaći OVDE.
 
  • Cortanovci

    25.07.2023 19:45
    Bila sam u sistemu i vidjela prezentaciju plana ,kako se razradjue ,da postajes sudski rob onima koji su mi sva prava uskratili,oni koji su izvrsavali nasilje, njima sud veruje mi ne govorimo istinu.Sad nek podignu Jos jednu optužnicu za zrtvu nasilja 1938 god iz Cortanovaca kojoj su poslali netacan Ziro racun da plati Sudske troskove naknadno podneseni 28. 02.2023
    Osnovni sud Stara Pazova kad je za nasilje kriva neka bude i za Ziro racun kriva.Neka podnesu Jos jednu tuzbu za naknadu stete i uvećavaju iznose bez osnova sve ce se to prihvatiti.Neka podnesu tuzbu sto nas guse
    smradom i korovom i to ce mi platiti mi smo taj korov i smrad stvorile,njih on gusi i mi smo njima stvorile korov i drvece sa svojim neciscenjem placa i zatamnicile kucu i ugrozile bezbednost.
  • Dana

    25.04.2023 16:34
    Za Iva
    Kakve veze ima da li je drzavni ili privatni faks, vase znanje ne mora da bude nista bolje od nekoga sa privatnog, sve je stvar coveka
  • Iva

    25.04.2023 08:13
    Koji apsurd!
    Zasto prvo ne sprecite nasilje u upravi koja je nosilac tog plana. Pa kako vas nije sramota da u 21. veku zmurite na sva desavanja koja se vec nekoliko godina desavaju u Gradskoj upravi za opste poslove. U kojoj se nagradjuju i napreduju ljudi sa kupljenim diplomama, nestrucni i neradnici, a maltretiraju zaposleni koji imaju diplome drzavnog fakulteta, koji su strucni, iskusni i radni, ali nisu u sns stranci i milosti nacelnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti