Fekalije urušavaju Muzej

Zgrada Arsenala Muzeja grada na Petrovaradinskoj tvrđavi tone, jer kanalizacija nije priključena na instalacioni tunel i fekalije odlaze direktno u temelje.
Zgrada Arsenala Muzeja grada na Petrovaradinskoj tvrđavi tone, jer kanalizacija nije priključena na instalacioni tunel i fekalije odlaze direktno u temelje.

Kako prenosi "Blic", deo prizemlja Muzeja konstantno je vlažan, a fekalna voda izbija iz poda na pojedinim mestima u radnim prostorijama, hodnicima i izložbenom prostoru. Direktorka Muzeja Vesna Nedeljković Angelovska ističe da su uslovi u zgradi opasni za muzejske eksponate, kojih je više od 70.000, ali i za zaposlene i posetioce.

Gradska uprava za kulturu obezbedila je sredstva za adaptaciju zgrade, ali se na realizaciju tog projekta još čeka. U Zavodu za izgradnju grada navode da će se u najskorije vreme odrediti investitor kako bi se Muzej grada priključio na kanalizacionu mrežu.

Rekonstrukcija kanalizacione mreže na Tvrđavi rađena je pre sedam godina, ali tada Muzej nije imao priključak, zbog čega je izuzet iz tog posla.

  • Пера

    09.11.2011 13:08
    Фекалије-решење
    Преусмерити на Градску кућу.
  • Begečka nana

    09.11.2011 09:58
    Čitam i ne mogu da verujem. Ako je i od nas, mnogo je.
  • Ljuska bez kikirikija

    08.11.2011 23:01
    Ko vodi kulturu u gradu i ne cudi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti