Nakon pogibija pešaka, Grad postavlja semafore

Raskrsnica na Bulevaru Jaše Tomića gde je prošlog meseca poginula jedna žena i na Bulevaru oslobođenja gde je pre godinu dana poginuo dečak uskoro će dobiti semafore.

Raskrsnica na Bulevaru Jaše Tomića gde je prošlog meseca poginula jedna žena i na Bulevaru oslobođenja gde je pre godinu dana poginuo dečak uskoro će dobiti semafore.

Grad planira da postavi semafore nа rаskrsnici Bulevаrа oslobođenjа i Vojvođаnske ulice, Novosаdskog putа i Dunаvske ulice u Veterniku, kao i Ive Lole Ribаrа i Novosаdske u Futogu.

Ukoliko vreme dozvoli, izgradnja ovih semafora bi trebalo da počne do kraja godine, piše Dnevnik.

Zа rаskrsnicu Bulevаrа Jаše Tomićа i Ulice Pаriske komune zаvršenа je izrаdа projektno - tehničke dokumentаcije, аli novаc zа ovu nаmenu nije predviđen ovogodišnjim progrаmom, ali će se ubaciti u program za 2012. S obzirom dа je potrebа zа opremаnje ove rаsrsnice više nego oprаvdаnа, stručne službe Zаvodа su, kаko kаžu, spremne dа prionu nа ovаj posаo čim se obezbedi novаc u grаdskom budžetu.

Dvanaestogodišnji David Dobrijević poginuo je krajem jula prošle godine kada ga je na pešačkom prelazu na uglu Vojvođanske i Bulevara oslobođenja usmrtio motociklista. Na istom mestu je u aprilu ove godine teško povređen Novosađanin Vojin V.  kada je na njega naleteo šleper. Pedesepetogodišnja R.S. poginula je na Bulevaru Jaše Tomića, kada je na nju naleteo BMW.

  • Rupert

    12.11.2011 12:08
    Sad ćemo zbog nekoliko budala koje nekažnjeno gaze i ubijaju ljude morati da čekamo na semaforima tamo gde smo svakodnevno bez problema prelazili ulice. Oni će i dalje prelaziti na crveno a ispaštaće pošteni vozači i pešaci koji će gubiti vreme.
  • Idem ja do shanka

    10.11.2011 22:50
    samo da proverim nesto
    Kakva odbornica za bezbednost u Gradu (Bezanovka) takav i saobracaj i semafori!
    Sa sve Motoristom Bubnjevicem u paketu
  • Veljko

    09.11.2011 22:22
    glupost
    Iako nisam vozac, razumem probleme vozaca i guzvi u saobracaju. Ne mogu da verujem da strucna saobracajna lica mogu da predloze takvu budalastinu kao sto je semafor kod Vremeplova. Pa na samo 30 metara dalje vec imate jedan semafor. Ko je video u nekom gradu da na glavnom Bulevaru na svakih 30 metara stoji semafor??? I umesto da pesaci ako bas moraju tu da predju sacekaju malo da prodju sva kola, oni ce sad da postave tu jos jedan semafor? Zar nije dosta sto ste semaforima potpuno upropastili pravac Bulevar Kralja Petra - Hadzi Ruvimova(od SUPA do crkve na Naselju ima, verovali ili ne 7 semafora a potez je ne duzi od 3 km pa osmici umesto 5 - 7 minuta, treba nekad i 15 minuta da dodje od Lutrije do crkve na Naselju). Pa u samoj Hadzi Ruvimovoj koja je dugacka 500 metara ima 3 semafora. Dokle vec vise sa postavljanjem semafora? Ajde nadjite vec neko drugo resenje. Za sta ste placeni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti