Počela predaja zahteva za popust na komunalije

Zahtev za umanjenje računa za komunalije, koje se od naredne godine odobrava porodicama sa troje i više dece, građani mogu da preuzmu na pisarnici Gradske kuće ili na sajtu Grada www.novisad.rs.
Zahtev za umanjenje računa za komunalije, koje se od naredne godine odobrava porodicama sa troje i više dece, građani mogu da preuzmu na pisarnici Gradske kuće ili na sajtu Grada www.novisad.rs.

Na osnovu odluke Grada, porodice sa troje, četvoro ili petoro dece dobijaće popust od 30 odsto, domaćinstva gde ima šestoro, sedmoro ili osmoro dece plaćaće 40 odsto niže račune, a porodicama sa devetoro i više dece troškovi za komunalije biće prepolovljeni. Popust se dobija na usluge koje, preko računa "Informatike", naplaćuju "Novosadska toplana", "Vodovod i kanalizacija" i "Čistoća".

Ako su podnosioci zahteva podstanari, neophodno je da u JKP "Informatika" zatraže da račun za objedinjenu naplatu glasi na njihovo ime i da se sa tim saglasi i vlasnik stana. Takođe, potrebno je da redovno plaćaju račune.

Uz zahtev za umanjenje računa podnosi se i fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih za decu u porodici, kopija lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije za roditelje i punoletnu decu, potvrda o redovnom školovanju dece i račun objedinjene naplate za prethodni mesec.

Zahtev je potrebno uputiti Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, a predaje se na pisarnici Uprave za opšte poslove najkasnije do 31. decembra.
  • Vasilisa

    10.11.2011 22:44
    Tužno je što se ovako nečega sete samo pred izbore!! Trebali su mnogo ranije da obezbee olakšice porodicama sa troje ili više dece, a ne sada da ih koriste za predizbornu kampanju!!!
  • 10.11.2011 20:15
    maslacak
    i sad jasno i glasno :predizborna kampanja!predizborna kampanja!ajmo narode,ko daje više?!
  • Staklar

    10.11.2011 18:16
    Malko ste providni.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti