Sajam zapošljavanja za studente Visoke poslovne škole u Novom Sadu

Za studente Visoke poslovne škole u Novom Sadu održaće se u četvrtak, 18. maja u 12 časova, Sajam stručnog usavršavanja i zapošljavanja.
Sajam zapošljavanja za studente Visoke poslovne škole u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Na Sajmu zapošljavanja, predstaviće se više od 40 kompanija sa kojima Visoka poslovna škola ima saradnju i prezentovati modele stručne prakse i mogućnost zaposlenja zainteresovanim studentima.

Kompanije koje će se predstaviti su ComData, Hotel Vojvodina, 3Banka, Turistička organizacija Vojvodine, NS Hotels group, Intermino, Vinarija Mačkov podrum, Aisec, Soko Tim 021, Experience, Rationale, OTP Banka, Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Hotel Imperium Subotica, Lear Corporation, AD Novosadski sajam/Kongresni centar Master, Erste Banka, City Center Mediteraneo, Pamenus i Promont.

Nacionalna služba za zapošljavanje održaće radionicu za studente pod nazivom "Prepoznavanje sopstvenih potencijala".

- Cilj Sajma zapošljavanja je upoznati studente sa mogućnostima zapošljavanja i stručnog usavršavanja, kao i sa zahtevima savremenog tržišta. Naši studenti ostavljaju CV firmama, nakon čega se primaju na prasku ili na završnim godinama dobijaju priliku za posao - izjavila je direktorka VPŠ Jelena Damnjanović.

Inače, upravo je zahvaljujući Sajmovima zapošljavanja i obaveznim praksama, koje je Visoka poslovna škola strukovnih studija (VPŠ) uvela 2016. godine za svoje studente, prošle godine čak 30 svršenih studenata dobilo ponudu za posao u novosadskim kompanijama.

- Izuzetno smo ponosni što naši studenti ne sede kod kuće i ne idu na biro za zapošljavanje nakon završetka studija, već sve češće već u toku studija i u toku prakse dobiju posao. Prošle godine stučnu praksu prošlo je 174 studenta, a čak 30 njih je već tokom obavljanja prakse dobilo ponudu za svoj prvi posao - kaže Damnjanović, dodavši da je cilj školovanja na VPŠ upravo pomoć i usmeravanje mladih da nađu posao u struci.

Prednosti strukovnih studija se ogledaju u kreiranju studijskih programa po meri tržišta rada, a na VPŠ to su: Finansije i bankarstvo, Trgovina i međunarodno poslovanje i Turizam i hotelijerstvo.  VPŠ je modernizovana škola i pripremanje studenata za tržište rada jedan je od razloga za uvođenje obaveznih stručnih praksi na drugoj i trećoj godini osnovnih studija, gde studenti nekoliko nedelja tokom semestra odlaze u izabrane kompanije sa kojima škola ima saradnju preko svog Centra za razvoj karijere.  

Za narednu školsku 2023/24. godinu sklopljena je saradnja za renomiranim hotelom Zlatibor koji je hotel najviše kategorije, gde će studenti smera Turizam i hotelijerstvo od sad moći da obavljaju i plaćenu praksu.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".