Dva sportska igrališta na Jugovićevu duže od godinu dana čekaju na uređenje

Ni posle više od godinu dana i pet sprovedenih tendera, Grad ne uspeva da ugovori uređenje dva sportska igrališta u naselju bezbednjaka na Jugovićevu.
Dva sportska igrališta na Jugovićevu duže od godinu dana čekaju na uređenje
Foto: 021.rs
Kako se 021.rs uverio u dokumentaciji, razlozi za neuspelu realizaciju ovog projekta su nedostatak zainteresovanih ponuđača na tenderu ili pristigle ponude koje nisu tehnički ispravne.

Reč je o dva sportska igrališta, pri čemu je jedno bliže uglu Aleksandra Benjaka, a drugo između zgrada u bloku Pavla Ivića, Olge Hadžić i Aleksandra Benjaka. Ova igrališta imaju uređenu podlogu, ali nedostaju rekviziti.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira da nabavi opremu za ova dva igrališta, uključujući betonske stolove za stoni tenis, šah i igru "Čoveče ne ljuti se", četiri različite sprave za vežbanje, dve klupe i dve korpe za smeće.
 
Tri tendera su održana u februaru, martu i maju prošle godine, pri čemu su prva dva propala zbog nedostatka ponuđača, dok je na trećem tenderu stigla ponuda kompanije "D sport system" iz Novog Sada i "Maraton LDN" iz Mačvanske Mitrovice. Međutim, ta ponuda, iako niža od procenjene vrednosti, nije prihvaćena zbog toga što ponuđeni rekviziti nisu zadovoljavali tehničke zahteve.
 
UGZI je prošle godine planirao nabavku opreme sa vrednošću nešto većom od 2,9 miliona dinara bez PDV-a.
 
Ove godine, cena radova je povećana na više od 4,5 miliona dinara bez PDV-a, ali su do sada sprovedena dva neuspešna javna nadmetanja.
 
U februaru se niko nije javio na tender, zbog čega je bio poništen.
Sada su stigle dve ponude, od "Marton LDN" iz Mačvanske Mitrovice i "MIL-gradnje-1991" iz Beočina, kao i od "Punus-Bora" iz Valjeva. Iako su obe ponude imale cene niže od procenjene vrednosti, obe su odbačene jer nisu ispunjavale tehničke specifikacije.
 
Za sada nema najava iz UGZI-ja o novom tenderu, ali je sigurno da će biti organizovan jer je neophodno urediti ova sportska igrališta na Jugovićevu kako bi mogla biti korišćena.
  • Sport

    23.05.2023 08:22
    Jugovićevo
    Pa kakvi stolovi za stoni tenis,čuj Čoveče ne ljuti se i druge budalaštine pa izađite malo na pomenuta igrališta posle podn e i vidite kakvo je interesovanje omladine,ako hoćete da omladina i dalje ima zanimanje iscrtajte pomenuta igrališta terenima za Košarku,Odbojku,Rukomet ili mali fudbal za čega omladina ima interesovanje,ovako napravićete samo usputne stajanke za domaćice koje se vraćaju sa pijaca ili penzionere iz snabdevanja iz velikih prodavnica.I još jedno pitanje dali je iko pitao stanovnike šta bi hteli od pomenutih površina.
  • DekacNS

    22.05.2023 14:18
    Nije Jugovićevo
    Taj deo nije "Jugovićevo" ni "Sunčana strana", to se zove "PENDREKOVO".
    I nemojte ih mešati sa nama starim stanovnicima na toj lokaciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti