Novosađani strahuju od vakcinacije

Iako je vakcinacija protiv gripa u Domu zdravlja počela pre dve nedelje, do sada je potrošena tek trećina od dobijenih 14.500 doza.
Iako je vakcinacija protiv gripa u Domu zdravlja počela pre dve nedelje, do sada je potrošena tek trećina od dobijenih 14.500 doza, dok se proteklih godina već tokom prve nedelje trošila skoro kompletna isporuka vakcina.

Lekari kažu da su pacijenti izuzetno nepoverljivi i da traže da vide deklaraciju, te da nekada moraju i da ih ubeđuju da je za njihovo zdravlje važno da prime vakcinu. Koordinatorka vakcinacije, Dragana Kostadinović, kaže da vakcina nema neželjenih dejstava i da je u potpunosti ispitana.

Proizvođač vakcine je "Sanofi Paster" koji već godinama pravi vakcinu protiv sezonskog gripa, kaže za Blic Dragana Kostadinović i dodaje da to nije vakcina koja se davala prošle godine za pandemiju gripa H1N1.

Ispravnost vakcine, potvrđena je sertifikatom Agencije za lekove, a preporučuje se da je prime hronični bolesnici, oni koji imaju kardiovaskularne, plućne ili bubrežne bolesti, te oni kojima je narušen imunitet.

  • Somborka

    15.11.2011 13:39
    Haha
    Nema sanse.Ovoj drzavi vise nista ne verujem.
  • NS

    15.11.2011 13:24
    Bogami, ni ja nemam nameru...
  • Jovan

    15.11.2011 13:11
    Meni ta vakcina ne treba, ja sam otporan na sve! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti