FOTO: Srušena vila na Ribnjaku

Nelegalno izgrađena vila od 1.500 kvadrata u naselju Ribnjak srušena je jutros.
Nelegalno izgrađena vila od 1.500 kvadrata u naselju Ribnjak srušena je jutros.

Rušenje tog objekta više puta je bilo otkazivano jer građevinska inspekcija nije imala podršku policije, a vlasnik kuće Vitomir Sovilj čuvao je vilu stojeći na vratima. Prvi komšija Radovan Kaćanski kaže za 021 da je zadovoljan intervencijom inspekcije, jer su, kako tvrdi, na njegovoj kući zbog izgradnje betonskog bedema popucali zidovi, a ceo prostor je ugrožen zbog pokretanja klizišta.

"Apsolutno opravdano, čovek je napravio čudo ovde, sagradio 1.500 kvadrata iznad moje kuće, cele godine su mi kroz dvorište išli majstori a zidovi i staze su popucali zbog radova. Pored toga, gomilu zemlje je naterao na Dunav, a svi znamo da je na ovom mestu klizište velika opasnost", kaže Kaćanski.

Vlasnik vile Vitomir Sovilj, inače direktor firme "Likos" koja izvodi radove i suprug investitorke Vanje Sovilj, demantovao je u više navrata navode gradskih čelnika o postojanju opasnosti da gradnja vile nanese ogromnu štetu terenu, ističući da u tom kraju postoji 650 nelegalno sagrađenih objekata. Glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov kaže da je, za razliku od drugih objekata u Ribnjaku, gradnja vile na Donjem putu 18 počela pošto je na snagu stupio novi zakon kojim se reguliše postupak legalizacije. Prema njenim rečima, vlasnici ostalih kuća podneli su zahteve za legalizaciju, ali se ne zna koliko njih će dobiti pozitivna rešenja. (M.S.)

  • Creator.

    12.12.2011 15:28
    e moj malisha - radovane
    Radovane "Malisho" znas ti vrlo dobro kada i kako je taj zid popucao nego te je Shele malo kupio ... sramota kako ljudi lazno svedoce.
  • Dodjos

    18.11.2011 09:26
    siroti dodjosi
    Eeeee, lako je rusiti nama izbeglicama, mi smo navikli. Darka Covica i njegov "sportski centar" necete da dirate? Ili ne smete?
  • mb

    16.11.2011 09:45
    tako to ide
    kada se ne potplati prava osoba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti