Francuzi imaju božole, a mi portugizer
Prema njegovim rečima, situacija nije sjajna ni na domaćem tržištu, jer malo ljudi zna o kulturi ispijanja vina, zbog čega je potrebno mnogo da se ulaže u edukaciju potrošača. S tim u vezi, ova vinarija i Turistička organizacija Novog Sada u četvrtak, 17. novembra, organizuju manifestaciju "Dan mladog Portugizera" na kojoj će predstaviti vino "svatovac".
"Kod nas jako malo ljudi zna o mladom vinu i obično kažu da nije loše, da lepo miriše, ali da je tanko. Naravno, mlada vina su uvek tanka, lepršava, vižljasta i u tome je njihova lepota. Lepota je piti vino iz godine kada je i grožđe brano", ističe Jojić.
Manifestacija će biti organizovana na početku Zmaj Jovine ulice kod crkve Imena Marijina, od 16 do 21 čas, a promociju i degustaciju vina pratiće nastupi tamburaša, glumaca i kulturno-umetničkih društava. "Dan mladog Portugizera" organizuje se četvrtu godinu zaredom u Novom Sadu, a po ugledu na svečano otvaranje "božolea" koje Francuzi tradicionalno slave trećeg četvrtka u novembru.
Portparolka TONS-a Tihana Vidaković dodaje da Novi Sad i na ovaj način pokazuje da je deo svetske tradicije i kulture. Zahvaljujući manifestacijama poput ove, jača i turistička ponuda Grada, koji u poslednje vreme postaje sve interesantniji gostima iz ostalih krajeva zemlje i inostranstva.
Jojić pozdravlja napore turističkih organizacija i opština da u gotovo svakom većem gradu u Srbiji organizuju vinske manifestacije na kojima ljubitelji vina maju priliku i da se informišu o uzgoju grožđa, načinu pravljenja vina, kao i o pravilima po kojima se određena vina služe i konzumiraju. (D.B)
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar