Kanal 9 tužio SBB K

Novosadska televizija Kanal 9 danas je uputila inicijativu Komisiji za zaštitu konkurencije kako bi SBB konačno omogućio pristup emitera svojim programskim paketima  koje će jednako primenjivati za sve emitere u Srbiji, kaže direktorka Maja Pavlović.

Novosadska televizija Kanal 9 danas je uputila inicijativu Komisiji za zaštitu konkurencije kako bi SBB konačno omogućio pristup emitera svojim programskim paketima  koje će jednako primenjivati za sve emitere u Srbiji, kaže direktorka Maja Pavlović.

"Mnogi domaći emiteri imali su i imaju problema sa pristupom kablovskom sistemu SBB (Novi Sad, Kikinda, Beograd, Užice, Leskovac, Kruševac, Pirot...), jer je praksa SBB-a da nekim domaćim emiterima u potpunosti uskraćuje ili naplaćuje distribuciju programa, pa čak i kada imaju validne dozvole za emitovanje programa, da druge distribuira bez ikakve naknade, dok stranim emiterima plaća naknadu za emitovanje programa u svom sistemu, iako ovi programi nemaju ni dozvole za emitovanje programa u Srbiji, niti su upisani u Registar javnih glasila Srbije," kaže Pavlović.

UNS podseća da je 5. jula ove godine SBB ukinuo program Kanala 9 u svojoj ponudi, tako da ova televizija iako ima dozvolu za emitovanje ne može da dopre do skoro polovine građana Novog Sada čija su domaćinstva u mreži ovog kablovskog distributera.

Privredni apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo privremenu meru kojom je Privredni sud u Novom Sadu naložio SBB-u da vrati Kanal 9 u Osnovni paket analognih programa u Novom Sadu i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. Nakon odluke Privrednog apelacionog suda SBB je ponovo ukinuo distribuciju programa Kanal 9.

"Očekujemo da će Privredni sud u Novom Sadu novu odluku o određivanju privremene mere doneti za koji dan od čega zavisi hoćemo li opet biti u kablu SBB-a ili ne," kaže Pavlović. Posle odluke Privrednog apelacionog suda Kanal 9 se obratio i Visokom savetu sudstva sa pritužbom u kojoj traži da se preispita pravičnost suđenja i nepristrasnost tog suda u ovom postupku.

UNS je zatražio od SBB-a ali i drugih kablovskih distributera još u julu ove godine da vrate i ne ukidaju iz svoje ponude medije koji imaju dozvolu.

Nakon isključivanja Kanala 9 iz ponude SBB-a reagovala je i RRA.
  • pero

    17.11.2011 17:08
    zatvoriti SBB
    Treba zatvoriti SBB oni su toliko bahati i naprofesionalni da nemam reci...ZATVORITE SBB koji "preuzima" satelitske kanale za "DZ" pa ih naplacuje sramota.
  • 17.11.2011 08:36
    Kako ne kapirate nije poenta u kvalitetu Kanala9.
    Stvar je u bahatosti SBBa.
    Kakav god da je kanal9 bolji je od palme+ iz Jagodine. Šta mislite zašto niko ne dira palmu+? Zbog kvalitetnog programa ili imenjaka televezije i koalicionog partnera.
    Samo sbb skrembluje emesije, navodno zbog autorskih prava i bla, bla, čega. Ali ako uzmeš dodatnu uslugu možeš da gledaš i te kanale (šta se tu dešava sa autorskim pravima - ne znam).
    Njihovu bahatost, neprofesionalizam i bezobrazluk nisam video ni kod jednog drugog monopoliste.
    A kvazi naučne emisije na natonal geographic i discovery kanalu su za posebnu priču.
  • 17.11.2011 07:02
    Tuga i buga
    Jako smo oštećeni što nismo mogli gledati vrhunsku produkciju Kanalizacije 9.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti