"Vodovod" obnavlja dva bunara na Petrovaradinskoj adi

JKP "Vodovod i kanalizacija" obnoviće dva bunara na izvorištu Petrovaradinska ada.
"Vodovod" obnavlja dva bunara na Petrovaradinskoj adi
Foto: 021.rs
Tender je raspisan, a rok za dostavljanje ponuda za regeneraciju bunara BHD 3 i 8 je 3. jula.
Radovi na ovim bunarima treba da omoguće sigurnost u radu i veći protok vode iz izvorišta.
 
Vrednost radova je 16 miliona dinara, a očekuje se traju od 90 do 180 dana. 
U pitanju je nastavak odražvanja bunara na Petrovaradinskoj adi. Prošle godine su obnovljeni bunari BHD 6 i 7, a pre toga 1 i 5.
 
Osim toga, gotovo svake godine radi se na izvorištu vode Ratno ostrvo, a nešto manje na izvorištu Štrand, gde je većina bunara van funkcije još otkad je pre 15 godina ustanovljeno zagađenje vode. 
 
Međutim, upravo se na izvorištu vode Štrand, na bunaru BHD1, izvode radovi vredni 42 miliona dinara. Ovaj bunar je rekonstruisan prošle godine kada mu je povećan kapacitet sa 30 na 100 litara vode u sekundi. 
 
Izvorište Petrovaradinska ada ima kapacitet od 600 litara u sekundi, Ratno ostrvo do 800, Štrand oko 100, što se u letnjim mesecima pokazalo nedovoljnim za grad sa više od 400.000 stanovnika. 
  • pajo patak

    19.06.2023 13:23
    škripi đeram, škripi đeram
    ko je na bunaru ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti