Pokrajinski fond i dalje duguje milione

Fond za kapitalna ulaganja još nije izmirio svoje obaveze prema preduzećima koja su radila na projektima ove pokrajinske institucije, zbog čega su dovedena u težak materijalni položaj.
Fond za kapitalna ulaganja još nije izmirio svoje obaveze prema preduzećima koja su radila na projektima ove pokrajinske institucije, zbog čega su dovedena u težak materijalni položaj.

Predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, kaže za Radio 021 da pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja neće nikome ostati dužan. On dodaje da preduzeća mogu očekivati da će im poslovi koje su obavili, biti plaćeni do kraja ove ili početkom naredne godine.

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine duguje od nekoliko miliona do nekoliko stotina miliona dinara, desetinama preduzeća s kojima je ugovorio poslove, a ovogodišnji budžet ove pokrajinske institucije, projektovan je na više od 10 milijardi. Podsetimo da je potpredsednik Vlade Vojvodine, Ištvan Pastor, ranije izjavio da velika dugovanja Fonda nisu posledica nesavesnog odnosa vojvođanskih vlasti prema preduzećima, već da je to posledica diskriminacije pokrajinskih institucija od strane Republike. (D.S.)

  • Ljuska bez kikirikija

    23.11.2011 22:53
    Doktorov deckic se malo zaigrao....
  • sloboda

    23.11.2011 13:44
    Ovo je i tako sve propalo što bi oni to plaćali kad može u bescenje sve prodati nekom tajkunu...
  • Milan II

    23.11.2011 07:23
    Čuvanje vlasti
    Samo Pastor sme da kaže da je Beograd (čitaj Vlast) ostao dužan da uplati Vojvodini i onih minimalnih 7% , koliko nam po "Ustavu" pripada.
    U Pajtićevoj kukavičkoj izjavi ne može ni da se nasluti razlog dugovanja. Na izborima glasam za SVM !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti