Umesto para za kaznu, poslao crtež konja na livadi

Novosađanin Zoran Maksimović je, kao vid revolta protiv naplate parkinga širom grada, "Parking servisu" kao odgovor na doplatnu kartu od 1.050 dinara poslao crtež konja na livadi.
Novosađanin Zoran Maksimović je, kao vid revolta protiv naplate parkinga širom grada, "Parking servisu" kao odgovor na doplatnu kartu od 1.050 dinara poslao crtež konja na livadi. On je crtež procenio na 1.090 dinara i smatra da je na ovaj način izmirio svoj dug, ali da "Parking servis" treba da mu vrati "kusur" od 40 dinara.

U "Parking servisu" kažu da će na Maksimovićevo pismo, koje smatraju šalom, ipak odgovoriti i to zvaničnim stavom pravne službe, kao i da će protiv njega biti nastavljen postupak zbog neplaćanja parkiranja.

Na ideju da "Parking servisu" pošalje crtež, Maksimović kaže da je došao nakon što je dobio doplatnu kartu. "Pre nekoliko nedelja sam išao u centar grada i parkirao se u Ulici Sonje Marinković za koju nisam ni znao da je u zoni naplate, tako da nisam ni platio parkiranje. Pre nekoliko dana mi je stigla kazna – doplatna karta sa propratnim pismom koje po sadržaju smatram neprimerenim i pretećim. Tada sam odlučio da im uzvratim i kao što oni nama mogu da šalju kazne, čija zakonitost je dovedena u pitanje odlukama Ustavnog suda u drugim opštinama, poslao sam im sliku konja koju sam procenio na 1.090 dinara", priča Maksimović za "24sata" i dodaje da će "Parking servisu" poslati i opomenu ako ne odgovore.

Prema njegovim rečima, ovo je i vid revolta jer je "Parking servis" najomraženije preduzeće u gradu, koje tera Novosađane da plaćaju komad betona koji je sagrađen novcem samih Novosađana.

Podrška na Fejsbuku

U međuvremenu, podrška Zoranu Maksimoviću na Fejsbuku rapidno raste. Više od 2.000 građana podržalo je njegovu reakciju. On sam kaže da je ideju dobio od australijskog satiričara Dejvida Torna koji je uradio isto to, ali sa crtežom pauka. Tornovi tekstovi mogu se naći na sajtu http://27bslash6.com, a predstavljeni su i na BBC-u u šouu Dejvida Letermana.

Posetioci stranice na Fejsbuku nižu lična iskustva sa parkiranjem i jednoglasni su da doplatnu kartu ne treba da plati. Ocenjuju da je doplatna karte neustavna i da im se naplaćuje zauzimanje prostora građenog novcem poreskih obveznika.
Novosađani su na Fejsbuk stranici dali stotinak predloga za ime konja. Među njima su: Maglenko, Parkirko, Spasoje, Sloboda Parkiratović, Drpko, Parker, Kompenzator, Fantom, Potrčko, Veseljko, Srećko, Banjac, Konj, Parky, Kokos, Putko, Pinki, Parkingić Platiša ...

  • 24.11.2011 11:54
    Pažljivi Čitalac - @Anonimus
    Izgleda da sporo citas,ili ne pratis vesti, posto je tekst prepravljen, kao sto je i normalna praksa na ovom portalu.

    Hvala na azurnosti.
  • Vojvodjan_IN

    22.11.2011 00:38
    Ne ulazim u strucne detalje,ali smatram da parking naplata ipak treba da postoji.
    Tako se uvodi red u dolaske u odredjene zone,i u tu zonu nece dolaziti onaj koji nema preku potrebu da tu boravi,tj pravi se pravo prvenstva u parkiranju.Inace bi nastao totalni haos,jer se nekome svidja da drzi automobil parkiran u samom centru,bez potrebe.
    Druga je stvar kako se taj novac trosi i na sta.
    I ne,nemam nikakve veze sa parking servisom niti ikakve koristi od njih.
  • Mishko

    19.11.2011 06:27
    Principijelnosti
    Nosio sam jednu osobu sa povredjenim kukom (rodjaku koja nije iz N. Sada) u bolnicu i iz ktuga bolnice izasao i parkirao se ispred bolnice ( da ne pravim vecu guzvu koja je vec bila napravljena. Znajuci da nece ici glatko i brzo uplatio sam dva sata unapred. U samoj bolnici sam imao komplikacija vise nego sam mislio i zaboravio na produzetak. Jednostavno, od sekiracije nisam cuo telefon kada je stigla opomena da produzim uplatu za parkiranje. Zakasnio 20 min. i nasao famoznu doplatnu kartu.
    Slucaj drugi.
    Seo sam sa drustvom u kafic i glasno prokomentarisao da nisam poslao SMS poruku za parkiranje. Konobar koji je prisao da nas posluzi mi je objasnio da ne treba da saljem poruku jer je to regulisano. Pristao sam na kompenzaciju i nisam poslao poruku. Do ovog trenutka doplatnu kartu dobio nisam. I zbog toga sam jako ozaloscen!
    Ali opomene zbog one soedz bolnice redovno dobijam i cekam da vidim sta dalje sledi.
    Sve ostalo kaze se samo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti