Dva puta više vršnjačkog nasilja u Novom Sadu

Vršnjačko nasilje u Novom Sadu povećalo se više nego duplo u odnosu na prethodnu godinu.
Vršnjačko nasilje u Novom Sadu povećalo se više nego duplo u odnosu na prethodnu godinu. Na zajedničkom sastanku skupštinskih saveta za javni red, mir i bezbednost i za obrazovanje i sport naglašeno je da je neophodno obezbediti saradnju roditelja sa pedagozima, a izneto je i mišljenje da obezbeđenje u školama nije dovoljno.

Predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, naveo je da je samo 11 novosadskih škola od ukupno 40 podnelo izveštaj o edukaciji i prevenciji. On je istakao i da se postavlja pitanje šta škole rade po pitanju prevencije nasilja među mladima. Jovanović je dodao da je on lično protiv uvođenja dodatnog fizičkog obezbeđenja, već smatra da se problemu mora pristupiti sa dubljom strategijom.

Savet za javni red i bezbednost  i Savet za obrazovanje i sport zakazali su sednicu za mesec dana kada  bi trebalo da se zatraže izveštaj o tome šta je u školama urađeno da se mladi edukuju o bezbednosti u školama.

  • Jasmina

    30.05.2013 19:03
    Niko ništa
    Da su kazne veće za maloletne nasilnike i njihove roditelje onda bi se nasilje smanjilo.To važi isto i za škole koje prikrivaju to nasilje zbog tobož dobrog glasa,čast izuzecima.Slučaj dečaka Alekse iz Niša koji je izvršio samoubistvo zbog nasilja u školi trebalo je da bude primer svima i prekretnica u borbi protiv vršnjačkog nasilja.Ipak partijska pripadnost direktora i nezameranje sa svojim članstvom je bila ispred ovog sve većeg problema.Zato nam se to i dešava po školama.
  • kako bubanj kaže

    13.12.2011 11:45
    Bio jedan mali tatin pa besan u božiju mater. A tata mu njuška neka, pa ne stiže da se bavi detetom. Pokušao da maltretira i moje dete, ja mu debelo zapretim i ono se smiri. Ali ne lezi vraže, njegov sadizam nije mogao niko da uguši. Ima on i brata, pa eto porasla deca i roditelji su verovatno ponosni na njihov status kriminalaca. Prvi je već zaglavio kao maloletan lepu kaznu od 4 godina.
    E moj dragi roditelju!
    Još da dodam da prosvetari nemaju baš neki autoritet, jel ako čika direktor kaže no, no, ne diraj tog i tog. onda je to ZAKON!!!
  • @Saša

    19.11.2011 11:26
    Ima veze sa školama, itekako, ne govorimo o većoj deci koja kupuju alkohol i idu u kladionice, govorimo o manjoj deci, od I razreda koja od svojih vršnjaka ili onih par godina starijih trpe zlostavljanje po dvorištima, hodnicima i WC-ovima škola, jer nastavnici žmure na takve stvari: UKLIZAVANJE PO NOGAMA, "LOMILIŠTA" KRAJ RADIJATORA, ULAZAK STARIJIH ĐAKA U WC-OVE DOK SU MLAĐI TAMO, JER WC-OVI NE MOGU DA SE ZATVORE JER NI NEMAJU KVAKE, ULAŽENJE STARIJIH ĐAKA U UČIONICE KOD MLAĐIH I UZIMANJE I UNIŠTAVANJE NJIHOVIH STVARI, SEDMACI I OSMACI JURE MLAĐU DECU PO HODNICIMA NE BI LI IH IŠUTIRALI PO STRAŽNJICAMA, O VERBALNIM KONFLIKTIMA NE VREDI NI GOVORITI... Da li si bio nekada u školi za vreme odmora da vidiš kako izgleda u hodnicima, nastavnici se prosto sklanjaju da ne bi njih deca gurnula, dok se gurkaju međusobno. Možda ti to ne smatraš problemom škole? Da ima dežurnih nastavnika po hodnicima, sa zakonskim mogućnostima da reaguju adekvatno situacijama, vrlo brzo bi se uveo red i 90% ovakvih "beznačajnih" stvari se ne bi dešavalo. Ali, oni su zauzeti štrajkovanjem oko jubilarnih nagrada i povećanja plata, jer mnogo rade, a malo su plaćeni, a probleme dece neka rešava neko drugi, pa imaju, valjda, roditelje!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti