Prosvetari prete još jednim štrajkom

Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine najavio je mogućnost štrajka ukoliko prosvetarima Južnobačkog i Sremskog okruga ne bude plaćan prekovremeni rad.
Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine najavio je mogućnost štrajka ukoliko prosvetarima Južnobačkog i Sremskog okruga ne bude plaćan prekovremeni rad.

Predsednik Sindikata, Mirko Radeta, kaže za 021 da su ovo jedine školske uprave kojima nije plaćen prekovremeni rad,  iako je posebnim kolektivnim ugovorom to uređeno. "Ljudi rade i po trideset odsto više,a ne plaća im se ništa. Poseban kolektivan ugovor, odnosno član 22 je usvojen i objavljen u Službenom glasniku oko 15. septembra i valjalo bi da se poštuje, a to školska uprava ne poštuje", kaže Radeta.

On ne isključuje mogućnost štrajka, ali je rekao da će tome prethoditi protestno okupljanje ispred zgrade školske uprave.

  • sdragan

    18.11.2011 14:52
    Imam dvoje skolske dece i odgovorno tvrdim da nam je skolstvo otislo u P.M. Sa ovakvim kadrovima kojima je sve tesko...tesko im je da rade ??! Svake godine nas dave sa strajkovima.Ne mogu to vise da slusam...Ako imaju hrabrosti sto nisu u julu i avgustu blokirali puteve ili strajkovali ispred ministarstva? A ne...Tada se gospoda brckala po Turskoj i Grckoj...E' sad hoce da opet remete skolski ritam deci...Sramota!
    A te famozne jubilarne nagrade bih im ukinuo da se ja pitam...To je nevidjena budalastina.
    Izvolte gospodo, lupajte minuse...
  • Aca

    18.11.2011 13:32
    Prosvetari, budite srećni...
    ... što dobijate redovno iz budžeta na tačan datum platu, kolika je da je! Sa 10-15 sati rada nedeljno i tri meseca godišnjeg odmora, super vam je! Ako vam se ne sviđa, zaposlite se malo u privredi gde je "fond časova" 40 sati nedeljno, a plate kasne po tri i više meseci.

    Šta, neće niko u privredu?
  • @Zar opet

    18.11.2011 13:20
    Norma se odavno povecava ili smanjuje od skole do skole,uglavnom po volji direktora.Sindikati prosvete su obicna gomila karijerista.Zasto niko ne pokusa da sagleda stvari iz ugla obicnih prosvetnih radnika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti