Delovi ulica Augusta Cesarca i Laze Kostića postali jednosmerni na zahtev građanina

Režim saobraćaja izmenjen je u ulicama Augusta Cesarca i Laze Kostića, saopštio je danas "Parking servis".
Delovi ulica Augusta Cesarca i Laze Kostića postali jednosmerni na zahtev građanina
Foto: Parking servis
Kako kažu u ovom preduzeću, to je učinjeno na osnovu rešenja Gradske Uprave za saobraćaj i puteve i Projekta tehničkog regulisanja saobraćaja koji su izradili Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije i "Parking servis".
Ulica Augusta Cesarca postala je jednosmerna, od Ulice Vase Pelagića do Ulice Laze Kostića, sa novim 21 parking mestom. I Ulica Laze Kostića je jednosmerna, od Ulice Augusta Cesarca do Ulice Petra Drapšina, sa 23 nova parking mesta. 
Parkinzi u navedenim ulicama nalaze se u plavoj zoni, bez vremenskog ograničenja zadržavanja.
 
Takođe, u Ulici Laze Kostića uvedene su i biciklističke trake, sa dvosmernim režimom biciklističkog saobraćaja.
 
U međuvremenu, oglasila se Uprava za saobraćaj koja je za 021.rs objasnila da je promena režima u ulicama urađena na osnovu inicijative građana. 
 
"Inspekcija nam se obratila 6. marta i prosledila obraćanje sugrađanina Aleksandra Milića kojim je traženo obeležavanje pešačkih prelaza u ulicima Laze Kostića i Petra Drapšina, kao i uvođenje jednosmernog režima saobraćaja u Ulici Laze Kostića uz istovremeno obeležavanje parking mesta. Ova inicijativa je prosleđena Službi za razvoj i upravljanje saobraćajem Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije na ocenu opravdanosti. Navedena služba je procenila predlog sugrađanina opravdanim i izradila saobraćajni projekat kojim se predviđa uvođenje jednosmernog režima saobraćaja u ulicama Augusta Cesarca i Laze Kostića, dok su u delu Železničke ulice i u Ulici Laze Kostića uvedene biciklističke trake sa dvosmernim režimom biciklističkog saobraćaja", kažu u Upravi za saobraćaj.
 
U Upravi dodaju i da je potom "Parking servis" izradio saobraćajni projekat definisanja parkirališta u ulicama Laze Kostića i Augusta Cesarca i ovom izmenom umesto dosadašnjih 17 parking mesta u Ulici Laze Kostića, kapacitet parkirališta se povećao na 40 parking mesta, a u Ulici Augusta Cesarca u kojoj pre ove izmene nije postojala mogućnost parkiranja, definisano je parkiralište kapaciteta za 21 parking mesto.
 
Za 021.rs u Upravi za saobraćaj kažu i da je rešenje o izmeni režima saobraćaja i definisanje parkirališta trajna izmena.
  • Realan

    04.07.2023 18:46
    Jesi video?!
    Predlagac, jesi video sta si uradio? Sramota.
  • Dragan

    28.06.2023 23:02
    Jedan smer
    Odlicno odradjen posao.Svaka čast za ideju.Više reda na ulicama,više parkinga...
  • Ja

    28.06.2023 15:09
    Biciklističke staze???
    Pa, gde su???
    O čemu vi pišete? Da li ste pogledali kako to izgleda? Kratka ulica Laze Kostic, pola ulice jedan smer, druga polovina suprotni smer. I neprimereni saobraćajni znak da je u drugoj polovini dvosmerni saobraćaj...a, nije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti