Planovi SNP-a za sledeću sezonu: Bila jednom jedna zemlja, Skupljači perja, Travijata, Kopelija...

U Drami Srpskog narodnog pozorišta u planu su tri premijere koje će obeležiti početak naredne sezone.
Planovi SNP-a za sledeću sezonu: Bila jednom jedna zemlja, Skupljači perja, Travijata, Kopelija...
Foto: 021.rs
"U septembru će biti premijera predstave 'Bertove kočije' u režiji Ivana Cerovića, u oktobru 'Bila jednom jedna zemlja' Dušana Kovačevića u režiji Kokana Mladenovića i u novembru 'Skupljači perja' Aleksandra Saše Petrovića, u režiji Dejana Projkovskog", najavio je direktor Drame, Milovan Filipović. 
Kada je reč o Operi, za sledeću sezonu je planirana obnova "Ere s onoga svijeta" Jakova Gotovca, a za jubilej - 75 godina Opere SNP-a, 16. novembra, premijera Verdijeve "Travijate".
"Plan je da u sledećoj sezoni bude više operskih i baletskih predstava", rekao je direktor Opere Željko Andrić, koji kao veoma važno za proteklu sezonu izdvaja to što su ozbiljnije bili angažovani mladi pevači.
 
Balet "Kopelija", u koreografiji Đule Harangoza, biće premijerno izveden u septembru. Ova premijera, najavljivana za maj, zbog problema s podom, morala je biti pomerena i zakazana je za 29. septembar.
 
Direktor Baleta Toni Ranđelović najavio je da će od sledeće sezone ansambl biti pojačan sa osam igrača, nakon što je organizovana audicija, na koju se javilo oko 300 kandidata.
 
U pozorištu su u toku radovi na rekonstrukciji scene "Pera Dobrinović", a početkom jula dolazi i rotacija za veliku scenu "Jovan Đorđević" koja dugo nije bila u funkciji, rekao je v.d. upravnika Zoran Đerić. 
 
Kako je najavio, u planu je i rekonstrukcija terase, kao i uređenje holova i ulaza u pozorište.
  • Ero

    27.06.2023 22:45
    Umoran sa od Ere, Kosare, Mileve i slicnih opera. Prikazite nesto novo od npr. Belinija, Donicetija, Verdija.
  • Снп

    27.06.2023 19:54
    и следеће године!
    Још само да дођете у позориште и готово. Опера је углавном празна, Тоска беше последњи пример, а тако је било и претходни пут.
    Примера ради прошли пут када беше Тоска нешто близу беше Ханс Зимерман, карта је била око 5-6 хљ, у року од дан сала је продата.
    Нећу да кажем, лепа музика али има и тешке бураније која пуни те сале, а када наши суграђани певају за 1000дин, малтане нема никога.
    То смо ми, град културе...само празна реченица.
    Хвала свима који учествују и надам се да ће и наредне године бити одлични као и прошле.
    п.с.
    Отказан Трубадур мора да се надокнади.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti