Traži se firma koja će sanirati oštećeni deo bedema na keju

Bedem koji štiti Novi Sad od visokog vodostaja Dunava odronio se na mestu kanalizacionog ispusta, što je prouzrokovalo oštećenje istog.
Traži se firma koja će sanirati oštećeni deo bedema na keju
Foto: 021.rs
Da bi se taj deo obaloutvrde sanirao, neophodno je da se prvenstveno sanira deo havarisanog betonskog kolektora. Zbog toga je JKP "Vodovod i kanalizacija", nakon završene pripreme dokumentacije, raspisalo javnu nabavku za izbor izvođača radova. 
Trenutno je u toku pregled i stručna ocena pristiglih ponuda, nakon koje se, ukoliko dokumenticija bude ispravna, očekuje zaključenje ugovora za maksimalno 14 dana. 
Nakon završetka NGC1 kod Kvantaške pijace izgrađen je i novi izliv u Dunav, u skladu sa uslovima "VodA Vojvodine". 
 
Međutim, kako kažu u "Vodovodu", zbog loše hidrološke situacije, gde je nivo Dunava skoro dve godine bio izuzetno nizak, na izlivu se formiralo slapište koje je doprinelo eroziji obale ispod izliva, što je dalje prouzrokovalo urušavanje kamenih prizmi kojima je obložen nasip. U julu prošle godine uočeno je da se kamene prizme sležu i odmah je angažovan projektant koji je izradio Elaborat sanacije izliva. 
 
"Za ovu godinu preduzeće je obezbedilo 17 miliona dinara za sanaciju kanalizacionog ispusta. Ono što je važno napomenuti jeste da funkcionalnost nasipa nije ugrožena", kažu u "Vodovodu".
 
Dodaju da će se sanacija havarisanog dela betonskog kolektora i obaloutvrde obavljati sa površinskog dela reke uz pomoć barži.
  • sasa

    04.07.2023 08:50
    najeb*smo
    Svako ko ima vikendicu i odrzava stazu zna da trava izmedju ploča podiže iste . Trava na bedemu izmedju ploča šteti , devastira diže ploče i počinje raspad . Kao i sve na svetu potrebno je održavanje postojeće gradjevine .... ili čega več .
    Ako se nastavi ovako zanemarivane nasipa ,bedema ceo će se raspasti na sitan.... behaton .
  • 9

    03.07.2023 07:50
    Logika stvari kaže
    Da izvođač radova GARANTUJE za izvedene radove ,građevinske 10 godina. Ako izvođač nije dobro uradio MORAO je to da konstatuje NADZOR . Neka se njih dvoje dogovore ko će od njih da finansira sanaciju oštećenja i to za 14 dana jer postoji ODGOVORNOST . Preostala sredstva od 17 mil neka usmere u lečenje bolesne dece .
    Al sam se zaneo pa to su potpisali i izvodili ovi naprDNO partijski kadrovi. Znači plaćaj marvo sve njihove propuste i nestručnost.
  • Sonja

    02.07.2023 16:48
    Najpametnije je da to uradi firma koja je i radila drugi deo nasipa....ali nažalost,ta firma više ne postoji...jedan posao,jedna uplata...nula zaposlenih...proverite ugovore,pa do sajta APR-a...a najtužnije u svemu što pričamo tadašnjem gradonačelniku...
    Plašim se da ne završimo kao Obrenovac...E moj Novi Sade...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".