SSP: Zašto je Novi Sad tako skupo platio zastarele električne autobuse?

Stranka slobode i pravde traži od gradske vlasti da obelodani okolnosti nabavke "deset tehnološki zastarelih električnih autobusa, za koje je čak podignut kredit od osam miliona evra".
SSP: Zašto je Novi Sad tako skupo platio zastarele električne autobuse?
Foto: 021.rs
"U situaciji kada je za normalno funkcionisanje gradskog prevoza bilo potrebno nabaviti 50 novih autobusa, jer prošle godine nije nabavljen nijedan, JGSP 'Novi Sad' je kupio trećerazredne električne autobuse koji sa jednim punjenjem mogu da pređu 'čitavih' 45 kilometara u idealnim uslovima, a zimi samo 26 kilometara. Na primer, na linijama 9 i 11 takvi autobusi će napraviti dva kruga, pa će morati na punjenje", navodi SSP. 
Kako ističu, "ove šklopocije plaćene su neverovatnih 700.000 evra, a za te pare mogli su se kupiti električni autobusi renomiranih svetskih proizvođača koji sa jednim punjenjem prelaze 400 do 500 kilometara ili – još bolje - tridesetak novih autobusa sa pogonom na CNG, što bi gotovo u potpunosti rešilo probleme redovnog i bezbednog saobraćanja linija gradskog i prigradskog prevoza".
Postavljaju pitanje "ko je i zašto pokrenuo i odobrio nabavku električnih autobusa, koji ne mogu zadovoljiti ni elementarne potrebe prevoza".
 
"Ovim zastarelim autobusima nisu rešeni nagomilani problemi gradskog i prigradskog prevoza, ali su stvoreni sasvim novi. Pored toga, ovom trgovinom odgovorni u Gradu naneli su ogromnu štetu i građani s punim pravom očekuju da znaju kako se arči novac iz gradske kase", kažu u Gradskom odboru Stranke slobode i pravde.
  • joca

    27.08.2023 11:56
    gde su
    A gde su ti novi autobusi,već 2 nedelje ni jednog videti.

  • Gde je nestalo???

    05.07.2023 08:30
    Gde je iz autobusa "volsebno" nestalo 200 kWh baterije???
    Ovi Urbino-12 idu sa baterijom od oko 300 kWh, kako to da ovi "nasi" imaju baterijicu od samo 90 kWh?
    Pa toliku bateriju ima obicna Tesla! A ne gradski autobus?!?!
  • savche

    04.07.2023 21:33
    Glupost
    Dobar je ovaj što kaže: "kada je SSP bila na vlasti.." .
    Koliko samo kradikal može biti ograničen?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti