Transplantacija bubrega sa nežive osobe izvedena u Kliničkom centru Vojvodine, 11. u ovoj godini

Kadaverična transplantacija bubrega urađena je protekle nedelje u Centru za transplantaciju ćelija, tkiva i organa Kliničkog centra Vojvodine.
Transplantacija bubrega sa nežive osobe izvedena u Kliničkom centru Vojvodine, 11. u ovoj godini
Foto: Pixabay
Bubreg je presađen pacijentkinji 1977. godište koja je duži niz godina na dijalizi.
Ovo je 11. transplantacija u 2023. godini koja je izvedena u Kliničkom centru Vojvodine. Za prvih šest meseci urađeno je osam kadaveričnih i tri živosrodne transplantacije organa.
"Procedure su izvršene prema planu operacije, od strane više timova lekara i medicinskog osoblja KCV, nakon čega je pacijentkinja pod kontrolom, sa brzom i dobrom funkcijom transplaniranog bubrega i povoljnim kliničkim posleoperativnim tokom, te se u skorijem vremenu planira otpust", kažu u KCV-u.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti