Osnovci iz Novog Sada o trošku Grada otputovali na letovanje u Baošiće

Sedamdeset i pet novosadskih osnovaca sa pet vaspitača otputovalo je na letovanje u Baošiće o trošku Grada Novog Sada.
Osnovci iz Novog Sada o trošku Grada otputovali na letovanje u Baošiće
Foto: Grad Novi Sad
Na put su ih ispratili gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno sa članicom Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu i brigu o porodici i deci Danijelom Kostić i sekretarom Crvenog krsta Novog Sada Draganom Lazićem.
"Od 2006. godine, putem ovog programa koji zajedno sa Crvenim krstom Novog Sada realizuje Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu, do sada je na letovanju, na moru boravilo preko 950 osnovaca iz našeg Grada. Od sutra, pa narednih 10 dana, uživaće u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima, a njima će se pridružiti i njihovi vršnjaci sa Kosova i Metohije i Republike Srpske", rekao je juče prilikom ispraćaja Đurić. 
Gradonačelnik je deci poželeo srećan put i prijatan boravak na moru, istakao je da će Grad Novi Sad uvek podržavati to što su vredni i dobri đaci.
 
Za ovaj Program obezbeđena su sredstva u budžetu Grada u ukupnom iznosu od 2.700.000 dinara za 2023. godinu, a Grad će nastaviti sa realizacijom ovakvih programa, dodao je gradonačelnik. 
 
Sekretar Crvenog krsta Novi Sad Dragan Lazić zahvalio se gradonačelniku i Gradu na podršci u realizaciji ovog programa, kao i da je boravak dece na moru veoma važan za njihovo odrastanje, zdravlje i psihološki razvoj, ali i buduće društveno angažovanje, te da se na ovaj način jačaju njihovi kapaciteti. 
 
Tokom desetodnevnog boravka, deci su obezbeđen prevoz, smeštaj i zdravstvena zaštita u odmaralištu "Krista Đorđević", a volonteri Crvenog krsta će kroz interaktivni rad u manjim grupama realizovati sportsko-rekreativne i kreativne aktivnosti u cilju promocije humanih vrednosti i osnaživanja dece. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".