Masovna otpuštanja u Vojvođanskoj banci

Proteklog meseca Vojvođanska banka otpustila je 146 zaposlenih što je kod klijenata stvorilo bojazan da se kriza iz Grčke prelila i u bankarski sektor u kojem većinsko vlasništvo imaju bankari iz te zemlje.

Proteklog meseca Vojvođanska banka otpustila je 146 zaposlenih što je kod klijenata stvorilo bojazan da se kriza iz Grčke prelila i u bankarski sektor u kojem većinsko vlasništvo imaju bankari iz te zemlje.

U banci kažu da klijenti neće osetiti posledice otpuštanja dela zaposlenih i da su onima koji su višak ponudili otpremnine veće od zakonom propisanih - Otpuštanje je posledica promene sistematizacije i procesa rada - kratko je za RTV kazao član Izvršnog odbora Vojislav Lazarević i dodao da taj potez nema nikakve veze sa aktuelnom krizom u Grčkoj.

Guverner Dejan Šoškić kaže da se situacija u bankama sa grčkim kapitalom svakodnevno prati i da za sada nema razloga za brigu. - U slučaju da se destabilizacija između međunarodnog finansijskog tržišta počne prelivati na naš finansijski sistem, NBS ima spremljene mere koje će u takvoj situaciji primeniti - kaže guverner.

Vojvođanska banka od 2006. godine deo je grupe Nacionalne banke Grčke, a sem nje sa većinskim grčkim kapitalom su još EFG Eurobanka, Alfa i Pireus banka.

  • 22.11.2011 07:52
    Marfin je kiparska banka.
  • Ivan

    22.11.2011 06:35
    @Man Ot Machine
    Super je sto si napadao sluzbenice, posto su bas one odlucile da provizija na sve bude 50 din.
  • Nekotoodgorevidisve

    22.11.2011 03:11
    Razvojna banka Vojvodine je sledeca
    Neka se od nove godine pripremi dvestotinak ljudi iz Razvojne banke Vojvodine. Uglavnom politički nepodoban i neposlušan kadar koji treba da ustupi mesta novopridošlim, dakako podobnim i poslušnim. Onima, koji su spremni da menjaju lični boljitak za akcionarski gubitak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti