FOTO: Završili asfaltiranje, pa odmah raskopali

Iako je asfaltiranje ulica Ilije Đuričića i Veljka Petrovića na Limanu I završeno pre samo mesec dana, taj potez je ponovo raskopan.
Iako je asfaltiranje ulica Ilije Đuričića i Veljka Petrovića na Limanu I završeno pre samo mesec dana, taj potez je ponovo raskopan.

Kako navode u "Vodovodu", ove ulice je asfaltiralo javno preduzeće "Put", iako je taj deo grada u planu za rekonstrukciju vodovodne mreže. Prema njihovim navodima, preduzeća imaju različite prioritete na osnovu kojih sastavljaju godišnje programa, i oni se ne podudaraju uvek sa poslovima koje su isplanirale druge gradske firme.

U ovom preduzeću naglašavaju da je nekad sinhroni rad moguć, poput radova na Keju ili Bulevaru Evrope, ali u drugim situacijama je planiranje radova mnogo teže nego što to laicima izgleda.

U "Vodovodu" dodaju da asfalt koji je stavljen nije bio trajnog, već privremenog kvaliteta, imajući u vidu radove koje je ovo preduzeće isplaniralo. (miodrag@021.rs)

Oko 30.000 Novosađana koji se greju na gas svakog meseca dobijaju račune za deset odsto veće od realne cene potrošenog energenta. Kako za 021 kaže naš slušalac Ljudevit Kolar, na računima za gas koje dobija jasno piše koliko kubika gasa je potrošilo njegovo domaćinstvo, ali i pored toga, konačna cifra koju treba platiti je uvek za oko hiljadu dinara veća od potrošnje.

„Za protekli mesec, koeficijent je 1,082, što praktično znači da se količina potrošenog gasa povećala za deset odsto. Ako je to prema njihovom tumačenju, da je računato prema parametrima poput temperature i pritiska, U DP „Novi Sad-Gas“ kažu da je u pitanju korektivni faktor, jer se gas leti širi i tada se pokazuje realna potrošnja, prošlog meseca je u Novom Sadu bilo leto, a sad je ciča zima“, besan je Kolar.

Kako kažu u DP „Novi Sad-Gas“, razlika u računima je zato što se leti gas širi, a zimi skuplja, te brojila ne mogu da očitaju pravu količinu potrošenog energenta. Prema rečima našeg slušaoca koji se greje na gas, interesantno je kako samo individualni potrošači gasa plaćaju korektivni faktor, dok su računi građana koji se greju preko „Toplane“ uvek isti.

„Potrošačima koji se greju preko „Toplane“, računi se ne menjaju u odnosu na godišnje doba, iako i u tom preduzeću koriste isti energent kao mi. Zašto oni nemaju tu računicu, nego se doplaćivanje vrši o našem trošku?“, pita se ovaj Novosađanin.

U objašnjenju DP „Novi Sad-Gas“ se navodi da je u pitanju matematička formula koja se primenjuje već godinama, i računica se razlikuje u odnosu na kvalitet gasa, pritisak po kubnom metru i spoljnoj temperaturi. U zavisnosti od tih faktora, svakog meseca se izračunava iznos kojim će račun biti korigovan.

  • Prevazisli sami sebe

    23.11.2011 22:55
    Taman mislim ne moze gore...
    Bravo zuti! Najjaci ste!!! Sa sve veselom druzinom i drazinim unucicima!!!
  • sloboda

    23.11.2011 13:40
    Kad mi na Sajlovu dobijemo asfalt tada će svako imati svoju letelicu i neće automobili postojati.
  • insajder

    23.11.2011 08:30
    provizija
    Kako ne hvatate da je sav javašluk u komunalnoj privredi našeg grada rezultat provizija koje dele direktori JK predeuzeća sa gradskim čelnicima. Javna tajna je da privatni preduzetnici za dobijeni posao moraju izdvojiti 20% od vrednosti radova. Privremeni asvalt JKP Put ugrađuje u pauzi dilovanja direktora ovog preduzeća sa proverenim partnerima kojima ustupa posao, dok njegovi kamioni ne mogu da se registruju zbog blokada računa. Verovatno je za to kriv bivši član upravnog odbora, Miroslav Ilić iz Buđanovaca, kojeg je sada zamenio neki klinac sa SSS, inače ne zaposleni član stranke u osnivanju. Demokrate recite javno čiji je direktor puta koji se bahati u firmi koju je upropastio za sva vremena dok bezobrazno trči za Rodnijem i slika se po gradilištima Putinvesta, dok su njegove mašine uglavnom parkirane bez goriva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti