Preminuo poznati novosadski sportski radnik Vladimir Isijanov Isija

Novosadski sportski radnik Vladimir Isijanov preminuo je u 77. godini.

Isijanov je rođen 25. februara 1946, po zanimanju je bio inženjer, ali je svoj život posvetio sportu.

Kao član Komisije za omladinski fudbal doprineo je postizanju uspeha mlađih selekcija FK Vojvodina. Osim toga, bio je predsednik Komisije za mali fudbal Fudbalskog saveza Vojvodine, direktor A reprezentacije u malom fudbalu, direktor studentske reprezentacije u malom fudbalu, predsednik i član uprave nekoliko ovdašnjih klubova. 

Ostaje upamćen i kao jedan od osnivača tradicionalnog fudbalskog turnira "Memorijal Stevana Neštickog".
 
Kao fudbaler je prošao mlađe selekcije Vojvodine, da bi potom nastupao za RFK Novi Sad i Kabel. 
 
Za svoje delovanje u oblasti sporta 2004. godine je dobio nagradu "Jovan Mikić Spartak" koju dodeljuje Sportski savez Vojvodine.
 
Bio je aktivan u Udruženju veterana Fudbalskog kluba Vojvodina.
 
Od Isijanova se oprostio i FK Vojvodina, poručujući da je bio "vojvodinaš u pravom smislu te reči".
 
Bio je koordinator nezavisne ekspertske grupe za revitalizaciju Spensa. Tokom razgovora 2019. godine rekao je da Spens nije funkcionalno zastareo, podsećajući da su na njemu nekada svi đaci imali obuku klizanja i plivanja.
 
"Da je taj program ostao, imali bismo zdravije stanovnike jer je sport izuzetno važan u razvoju čoveka. Da ne podsećam da je ogroman broj novosadskih firmi imao ugovor sa nama da se njihovi zaposleni besplatno rekreiraju. Koliko god je SPENS tehnički zaostao, toliko je problem i to što je već dugo vremena sadržajno i programski potpuno zanemaren i osiromašen. Kada je u pitanju njegova budućnost, naravno da nam trebaju detaljne analize i projekcije stručnih timova za sve segmente. Dakle, apsolutna revitalizacija SPENS-a, ali uporedo sa tim i detaljna programska reorganizacija", rekao je na razgovoru o Spensu Isijanov, preneo je Danas.
 
Sahrana će se održati u petak, 14. jula, u 10.30  časova, na Novom groblju u Novom Sadu.
  • Vesna

    13.07.2023 17:41
    Hello Dečko.
    Hello Dečko!
    Sećaš se onih Mikinih stihova koje smo ponekad ponavljali?
    "I nocu kada pogledas u nebo
    I ti namigni meni
    Neka to ostane tajna"
    Gledaću...
  • Mirjana Kranjac

    13.07.2023 00:55
    Tuzno
    Jako mi je zao Isijanova. Moj inzenjer. Borio se za revitalizaciju Spensa. Bila sam uz njega, deo tima. I velik borac za zivot. Zichrono livracha.
  • Маша

    12.07.2023 21:23
    Отишао је племенити пријатељ, диван колега,
    вечити борац за опште добро, несебичан, истрајан и упоран до краја. Отишао је Човек! Драги Исија, знаш да те чека добро друштво. Недостајаћеш нам!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti