Velika ekološka akcija Tozine škole

Učenici Osnovne škole "Svetozar Marković Toza" započeli su akciju prikupljanja elektronskog otpada u dvorištu škole.
Učenici Osnovne škole "Svetozar Marković Toza" započeli su akciju prikupljanja elektronskog otpada u dvorištu škole.

Direktor Petar Narančić kaže za Radio 021 da se akciji odazvao veliki broj građana koji su u proteklih sedam dana ostavljali dotrajale televizore, dvd rekordere, kompjutersku opremu, mobilne telefone, male kućne aparate, čak i zamrzivač. Prema Narančićevim rečima, dotrajali predmeti će se najverovatnije skladištiti u dogovoru sa Reciklažnim centrom pančevačke kompanije "Božić i sinovi", tako da će škola i ubuduće prostor u dvorištu moći da koristi za odlaganje tog otpada.

Istovremeno učenici od 1. do 4. razreda takmiče se u prikupljanju potrošenih baterija od 1,5 volti. Takmičenje traje do kraja januara, a procenjuje se da je dosad prikupljeno više od 3.000 baterija. Narančić je istakao da će najuspešnije odeljenje biti nagrađeno besplatnim odlaskom u bioskop.

Škola će u petak, 25. novembra, organizovati humanitarni rok koncert za Dečju bolnicu. Nastupiće grupa "Dan šesti" iz Novog Bečeja, a prihod od prodaje ulaznica namenjen je za kupovinu inhalatora. Cena karata nije određena već će na ulazu u školu biti postavljena kutija u koju će posetioci moći da ostave prilog. Koncert počinje u 20 časova.

  • Novosadjanka28

    22.11.2011 09:45
    Svaka cast
    Svaka cast skoli, a najvise direktoru. Mogu reci da je tako oduvek bilo. Isla sam u toj skoli i bivsi razredni koji je sadasnji direktor skole uvek je deci nagradjivao sa odlaskom u bioskop. Ova skola je primer za sve druge skole!!!
  • Novosadjanin

    21.11.2011 19:53
    U svakom slucaju skola za primer.
  • hm

    21.11.2011 19:03
    besplatnim odlaskom u bioskop? mi smo dobili racunar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti